Formiraju klub nezavisnih odbornika

    1 mesec pre 749 pregleda Izvor: dan.co.me

Nekadašnji odbornici DPS-a Predrag Cvijović Srđan Pivljanin formiraće u SO Pljevlja klub nezavisnih odbornika. Cvijović i Pivljanin zahtjev su podnijeli 21. oktobra, a, kako je juče u izjavi za „Dan” rekao Cvijović, želja im je da se bore za efikasniju i jeftiniju lokalnu upravu.

– Otvoreni smo za saradnju sa drugim klubovima, a cilj nam je da lokalna uprava bude što jeftinija za građane, jer je sadašnja administracija mnogo skupa – kazao je Cvijović ne želeći da odgovori da li već postoje neki odbornici DPS-a koji su spremni da im se pridruže.

Sa formiranjem novog kluba odbornika nastavlja se razgradnja sadašnje većine u pljevaljskom parlamentu koju čini DPS, SD i Bošnjačka stranka. Odlaskom Cvijovića i Pivljanina ova koalicija sada ima 18 odbornika.

Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin su se od politike DPS-a ogradili nakon što je krajem prošle godine donijet Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Cvijović je na praznik Svetog Save, 27. januara, na hotel „Pljevlja”, čiji je vlasnik, istakao najveću ikonu Svetog Save. Uoči parlamentarnih izbora, 30. avgusta, javno je pozvao Pljevljake da glasaju protiv DPS-a i svih onih koji su donijeli antisrpski i anticrkveni zakon. Cvijović je tom prilikom, govoreći o sebi, Pivljaninu i ranijem odborniku DPS-a Vojislavu Zindoviću, rekao da su oni „između crkve i partije izabrali crkvu”.

Vladika mileševski Atanasije za iskazanu ljubav prema Crkvi Cvijovića, Pivljanina i Zindovića odlikovao je oredenom Belog anđela.

Inače, sjednica lokalnog parlamenta koja je bila zakazana za 23. oktobar, zbog nepovoljne epidemiloške situacije, odložena je do daljnjeg.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6967 pregleda