Formiran krivični predmet u slučaju imovine Duška Golubovića 

    3 sedmice pre 318 pregleda Izvor: PV Informer

U Specijalnom državnom tužilaštvu je formiran krivični predmet povodom dokumentacije koju je dostavio Istraživački centar MANS-a u slučaju imovine porodice bivšeg obavještajca i pripadnika Uprave policije Duška Golubovića, potvrdio je državni tužilac Vukas Radonjić.

U odgovoru na upit MANS-a, Radonjić je naveo i da je ovaj predmet već dodijeljen u rad, te da je pokrenut postupak izviđaja.

– MANS je nakon objave istraživačke priče o imovini porodice bivšeg obavještajca i pripadnika Uprave policije, Duška Golubovića, kompletnu dokumentaciju do koje je došao dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu. Dokumentacija je sadržala ugovore o kupovini nekretnina, te fakture o nabavci više motornih dozvola, te podatke o gradnji luksuznog stambenog-poslovnog objekta u Gornjoj Gorici- navode iz MANS-a.

FOTO: MANS

Podaci do kojih je MANS došao tokom ovog istraživanja pokazuju da je porodica Duška Golubovića u periodu od deset godina na kupovinu više nekretnina i luksuznih vozila izdvojila preko milion eura. Sa druge strane, Golubović je tvrdio da je svu imovinu stekao legalno i uz pomoć porodice, te da se nikada nije bavio kriminalnim poslovima. 

– Podsjećanja radi, MANS je otkrio da je Luka Golubović, stariji sin Duška Golubovića, tokom 2013. godine kao dvadesetogodišnji student potpisao više ugovora za kupovinu vozila i nekretnina, vrijednih blizu 200.000 eura. U periodu do 2021. godine Golubovići su kupovali više vrijednih nekretnina i luksuznih vozila, uključujući BMW X4 plaćen 57.000 eura i Porsche Macan, vrijedan 78.000 eura. Ispitivanje porijekla imovine funkcionera i sa njima povezanih lica, naročito onih koji se nalaze u pravosuđu i sektoru bezbjednosti, i dalje ostaju jedan od najvećih izazova kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i korak koji se ne smije preskočiti ukoliko želimo održive reforme pomenutih sektora, poručuju iz MANS-a.