Formirana Komisija za analizu rezultata bezbjednosnog sektora na Cetinju

    1 mesec pre 153 pregleda Izvor: PV Informer

Danas je održana sjednica Biroa za operativnu koordinaciju, Na poziv potpredsjednika Abazovića, koordinatora BOK-a, sjednici su prisustvovali ministra unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, v.d. pomoćnika direktora za Sektor za finansijsko-obavještajne poslove Saša Mašković, i savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković.

foto: Vlada CG

Burić je izvijestio o aktivnostima koje preduzima Tužilaštvo u vezi događaja na Cetinju. Nakon v.d. VDT-a, svoj osvrt imali su i direktor UP Zoran Brđanin i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

– Donešena je Odluka o formiranju Komisije za analizu rezultata operativnog usklađivanja organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, vezano za prethodne događaje na Cetinju- saopšteno je nakon sjednice Biroa za operativnu koordinaciju (BOK), čiji je koordinator Abazović, potpredsjednik Vlade.

Na sjednici BOK-a, Brđanin i Vukšić i Burić izvijestili su koordinatora Biroa o događajima na Cetinju, radnjama koje su preduzete i koje će bit preduzete do naredne sjednice Biroa.

Podsjećamo 4. i 5. septembra, uoči i tokom ustoličenja mitropolita MCP Joanikija na Cetinju, dogodilo se više incidenata. Povodom toga priveden je i savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veseiln Veljović.

Abazović je sinoć, gostujući na TV Vijesti, kazao da se protiv 68 osoba vode radnje zbog aktivnog pružanja otpora i dešavanja na barikadama.

Osim koordinatora BOK-a dr Dritana Abazovića, sjednici su prisustvovali i ostali članovi tog tijela: brigadni general Milutin Đurović, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore; Dejan Vukšić, direktor ANB; Zoran Brđanin, direktora Uprave policije; Aleksandar Damjanović, v.d. direktora Uprave prihoda i carina; potpukovnik Todor Goranović, v.d. generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane i Petar Koprivica, v.d. generalnog direktora direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27469 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11727 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11086 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10428 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9836 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9323 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9070 pregleda
%d bloggers like this: