Formirano šest poslaničkih klubova

    4 meseca pre 280 pregleda Izvor: vijesti.me

Od konstituisanja novog saziva parlamenta do danas je formirano šest klubova poslanika, rekli su iz Skupštine. Klubove su formirale koalicije “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija”, kao i Socijaldemokrate (SD), Socijalistička narodna partija (SNP) i Pokret za promjene. Poslanički klub zajedno su formirali Socijaldemokratska partija i Albanska koalicija „Jednoglasno”, a predsjednik tog kluba je Raško Konjević.

Predsjednik Kluba poslanika „Crno na bijelo” je Miloš Konatar, SD-a Ivan Brajović, koalicije “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović, a SNP-a Vladimir Joković.

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta za promjene je Branko Radulović. Kako su “Vijesti” ranije objavile, da PzP ima poseban klub je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranja i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Njemačkoj “gdje PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub”.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet.

Konstitutivna sjednica parlamenta održana je 23. septembra, a za predsjednika je izabran Aleksa Bečić iz koalicije Mir je naša nacija. Na sjednici su verifikovani mandati 81 poslanika.

DPS u novom sazivu ima 30 poslanika, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” 10, a “Crno na bijelo” četiri. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, Albanska koalicija – Jednoglasno i Albanska lista “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” po jedan mandat.

Nakon što budu formirani svi poslanički klubovi, podnosi se predlog za formiranje Administrativnog odbora. Prema proceduri, klubovi predsjedniku dostavljaju predloge za članove Administrativnog odbora, a predsjednik Skupštine podnosi predlog za imenovanje odbora.

Prema Poslovniku Skupštine, klub čine najmanje tri poslanika, a poslanik može biti član samo jednog kluba.

Najnovije vijesti

Preminuo Jevrem Brković

24. januara 2021. 21:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13711 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8047 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7220 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6780 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6560 pregleda
%d bloggers like this: