(FOTO) Zabranjen ulaz i izlaz iz Tuzi, prolaze samo kamioni za transport robe

  • 2 sedmice pre
  • 146 pregleda
  • Izvor: pobjeda.me

Policija kontroliše ulazak i izlazak iz TuziNa ulazu u opštinu, kod mosta na Cijevni stacionirana je policijska patrola, koja u Tuzi propušta samo kamione koji transportuju robu. Blokiran je ulaz i izlaz.

Nakon što je Vlada sinoć donijela odluku o zabrani kretanja za stanovnike Tuzi u ovoj opštini danas je pusto.

Za vrijeme kratkog boravka, ekipe “Pobjede” u Tuzima, sreli smo svega nekoliko stanovnika koji su neobavješteni o dostavi, krenuli za ljekove.

Šezdeset osmogodišnja Ismeta Vražalica, bila je jedna od svega nekoliko stanovnika Tuzi koje smo sreli na Ulici. Ismeta je, kaže, izašla napolje, kako bi od nekoh od nadležnih službi tražila pomoć da dostave redovnu terapiju koja je potrebna njenom sinu. 

Komunalna policija i policija patroliraju non – stop, upozoravajući građane da ostanu kod kuće.

Zatvoreno je sve osim apoteka i pekara, ne rade čak ni marketi ni benzinske pumpe. Na ulazu u opštinu, kod mosta na Cijevni stacionirana je policijska patrola, koje u Tuzi propušta samo kamione koji transportuju robu. Blokiran je ulaz i izlaz.

Stanovnici Tuzi, kojima je zabranjeno da izlaze iz kuće, ne mogu ni po ljekove ni hleb. To za njih rade volonteri Instituta za javno zdravlje, koji zajedno sa Komunalnom policijom mogu preuzeti peciva ili ljekove i odnijeti ih onima kojima je to potrebno.

Komunalna policija dostavila je oko 12 sati hljeb porodici Ivezaj.

Pedesetogodišnji Đerđ Ivezaj kaže da je tu sa osamdesetogodišnjim roditeljima.

-Nigdje ne izlazimo od kada su stupile na snagu mjere zaštite. Ljekova nam ne fali – kazao je Đerd. 

Da bi dobili pomoć volontera, građani Tuzi moraju da pozovu Call centar Instituta na 1616, nakon čega volonteri IJZ dostavljaju stanovnicima Tuzi neophodne namirnice. 

Komunalni policajac Doda Ljuljđuraj kazao je da za sada ima dovoljno volontera.

-Trenutno dijelimo samo hleb po kućama, ostale namirnice po narudžbini – rekao je Ljuljđuraj.

Iz apoteke Remedia u Tuzima, Surka Jahtadidić kaže da im nedostaje maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju, a najviše ljudi od jutros se javilo za hranu za bebe i pelene, kojih, kako tvrde u apoteci, za sada ima dovoljno.

-Od jutros je dolazilo troje volontera koji su uzeli ljekove za potrebe mještana. Brojevi call centra na koji treba pozvati su 067888109 i 020 875 167 – rekla je naša sagovornica, napominjući da sve mora biti organizovano upravo preko poziva call centru. 

Preduzeće Čistoća od jutros je dva puta dezinfikovale ulice rastvorom hlora.

Iz Doma zdravlja u Tuzima, dr Halil Duković, apeluju na građane da ne izlaze iz svojih doma, a da u Dom zdravlja dolaze samo ako je prijeka potreba.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.