Mali Oglasi
EXIT

Francuski predsjednik i prva dama oko 6.000 eura mjesečno potroše na GARDEROBU!

  • 4 mjeseca pre
  • 141 pregleda

Francuski predsjednik Emanuel Makron i prva dama Bridžit poznati su kao vrlo dotjeran par na političkoj sceni. Trud koji ulažu u svoj izgled, prema najnovijim saznanjima, košta poreske obveznike u Francuskoj nenormalno.

Kada kog pogledate bračni par Makron možete primijetiti da su skladno obučeni, a prva dama Francuske ne izlazi na dužnost i bez prikladne šminke i frizure. Upravo zato svrstavaju ih i na listu najatraktivnijih parova na svjetskoj političkoj sceni.

Sve to moguće je zahvaljujući ličnim asistentima koji pomno paze na njihov fizički izgled. Ali francuski mediji došli su do podatka kako sve to njihovu državu košta 5.200 eura na mjesečno. Zanimljiva je činjenica i da se iz proračuna izdvaja 278.750 eura godišnje za stil i izgled prve dame, Bridžit Makron, dok njen suprug Emanuel, troši puno više, tačnije 440.000 eura godišnje za iste potrebe.

Predsjednički par na raspolaganju ima ličnog frizera i šminkera koji mora da bude stalno na raspolaganju, a pogotovu u vreme važnih posjeta. On posebno brine da francuska prva dama uvijek ima uredno isfeniranu frizuru. Bridžit Makron poznata je po svojim zlatnim pramenovima, a već godinama je verna identičnoj frizuri, kratkom bobu sa šiškama koje zavisno od situacije začešlja na stranu ili ravno.

– Uvijek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju djecu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali je ne mogu drugačije – priznala je Bridžit Makron jednom prilikom za magazin Elle.

Podatak da se ovolika količina novca izdvaja na stajling i spoljašnji izgled predsjednika i njegove supruge, razljutila je francuske poreske obveznike, čija minimalna plata iznosi oko 1500 eura.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.