ГАЧЕВИЋ: ОСНОВАЋЕМО МОБИЛНУ АСФАЛТНУ БАЗУ У ПЉЕВЉИМА

    2 godine pre 4630 pregleda Izvor: PV Informer

Катастрофално стање у којем се налази наша саобраћајна инфраструктура и потреба за асфалтирањем нових и одржавањем већ постојећих коловозних конструкција у градском језгру које су увелико у лошем стању, као и повезивање села и асфалтирање путних праваца на цијелој територији наше општине, те потреба за остваривање добре путне везе са сусједним градовима, намеће као императив оснивање мобилне асфалтне базе у нашој општини.

Постојећи начин снабдијевања асфалтном масом, чија се допрема врши из друге општине и дуго трајање транспорта који утиче на квалитет и уградњу исте, још један је разлог за реализацију овог пројекта.

Квалитетан камени материјал који посједује пљеваљска општина омогућава израду квалитетног асфалта. Главни услов за монтажу мобилне асфалтне базе је одабир локације. Локација на којој би се вршила монтажа, а касније и коришћење исте мора бити удаљена од насељеног мјеста више од три километра ваздушне линије.

У сарадњи предузећа основаних од стране локалне самоуправе и приватних инвеститора, а у складу са просторно – планском документацијом у циљу испуњавања свих захтјева који ће гарантовати очување животне средине, остварићемо пројекат инсталирања мобилне асфалтне базе са идејом да њен капацитет покрива потребе првенствено општине Пљевља, као и других локација до којих је транспорт могућ, без губитка на квалитету.

Имајући у виду да наш програм подразумијева да свако село мора имати асфалтиран пут, остварење пројекта инсталиране асфалтне базе намеће се као најприродније решење, а уједно и омогућава отварање нових радних мјеста. И то ћемо да учинимо!ДРЖИТЕ НАС ЗА РИЈЕЧ!

Марко Гачевић, дипл. инжењер грађевине, кандидат за одборника побједничке коалиције „Демократски фронт – За будућност Пљеваља – Милан Лекић“