Gasi se stari Fejsbuk, od sada svima novi izgled

    2 meseca pre 305 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Već neko vrijeme priča se o Fejsbuk redizajnu, koji je isto toliko radikalan, koliko i nepotreban, jer je većina korisnika u potpunosti navikla na stari.

Ipak, Fejsbuk je aktivirao novo poglavlje razvoja platforme, koje obuhvata spajanje Mesindžera-WhatsApp-Instagram aplikacije, ali i jedinstven tj. istovjetan izgled Fejsbuk mreže i na pametnim telefonima i na računarima.

S najnovijim ažuriranjem veb izgleda Fejsbuk mreže, koji će do kraja godine biti aktiviran svim korisnicima (i neće biti povratka na staro) stremljenje ka unifikovanju izgleda je jasno kao dan ne samo po prozračnosti kompozicije sajta, nego i po navigaciji, koja je potpuno istovjetna aplikaciji.

Fejsbuk na velika vrata uvodi i svoju gejming platformu Fejsbuk Games, koja je dobila mjesto u glavnoj navigaciji, odmah do kartica (tabova) Watch i Groups.

Najveći novitet, osim samog redizajna je i aktivacija Dark Mode prikaza, koju je moguće uključiti odmah po iskakanju obavještenja da je dostupan novi Fejsbuk dizajn. Ne, nije moguće odložiti primjenu novog dizajna i što prije se naviknete na novosti – to bolje po vas, jer povratka na staro nema i uskoro će svi korisnici na svetu koristiti isključivo novi dizajn Fejsbuk mreže.

Profil, dodavanje statusa i drugih sadržaja, Mesindžer prozor, kao i Obavještenja i Podešavanja svega što se tiče Fejsbuka pomjereni su skroz desno, dok je centar rezervisan za News Feed, koji se zaista lakše čita i čini se kao da Fejsbuk skrolovanje radi bolje.

Sa lijeve strane sada se nalazi sve ono što se inače krilo dublje u Fejsbuka menijima, pa je i navigacija na novom dizajnu donekle olakšana.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13158 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8005 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7191 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6517 pregleda