Gaza: Desetine poginulih u napadu IDF-a na kamp za raseljene

    1 sedmica pre 141 pregleda Izvor: dan.co.me

Desetine Palestinaca je ubijeno i povrijeđeno u izraelskom vazdušnom napadu koji je pogodio šatore u kojima su smještene raseljene porodice, ispred škole u ​​Abasanu u južnom pojasu Gaze, saopštio je palestinski Crveni polumjesec.

Izraelske snage ubile su 13-godišnjeg palestinskog dječaka u blizini grada Ramale na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

IDF saopštava da je iz Libana lansirano oko 40 raketa na Golansku visoravan u posljednjem baražu, a da je jedna od raketa direktno pogodila automobil, teško ranivši muškarca i ženu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant odobrio je plan početaka regrutacije ultraortodoksnih Jevreja u izraelsku vojsku.

U izraelskom napadu na izbjeglički kamp Bureidž u centralnom dijelu Pojasa Gaze poginulo je devet osoba, uključujući najmanje petoro djece, prenijeli su regionalni mediji.

Izraelske trupe, koje deluju u naselju Šedžaja u Gazi, srušile su šest tunela Hamasa i palestinskog Islamskog džihada usred najnovije tamošnje operacije.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će na samitu lidera NATO-a u Vašingtonu na dnevni red staviti i „masakre protiv palestinskog naroda u Gazi“.