Gordana Zdravković: Život sa Tomom nije bio lak ali nisam željela da ga mijenjam

    3 sedmice pre 228 pregleda Izvor: cdm.me

Supruga Tome Zdravkovića, Gordana, sinoć je odgledala film “Toma” i tim povodom otkrila je šta misli o ovom ostvarenju i zašto nije bila na beogradskoj premijeri.

“Nisam stigla na premijeru, jer u Kanadi stalno mijenjaju propise zbog korone. Jedva sam i sada stigla, desetak dana sam prikupljala sve papire”, kazala je Gordana koja je doputovala iz Toronta.

Kaže da je sinoć vidjela film i Toma je za nju sada opet živ.

“On je sa mnom uvijek, ali kada sam sinoć vidjela film, to je bilo strašno”, rekla je i zaplakala u “Uranku” na K1 televiziji.

Istakla je da je Milan Marić u filmu 99 odsto Toma, prenosi Blic.

“Nisam mogla da vjerujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on htio emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica… toliko podsjećaju na Tomu da je to nevjerovatno”, istakla je Zdravković.

Gordana Zdravković kazala je da bi svima voljela da ostavi Tomine pjesme.

“Mladi su se izgubili, a voljela bih da se kroz njegove pjesme vrate ljubavi i emocijama. Tomi su pjesma, ljubav i emocija najviše na svijetu značili. Stalno je tragao za time šta je to u njemu tako tužno. To mu je bila i posljednja pjesma koju je napisao”, rekla je Zdravković.

Iskreno je govorila i o životu sa najvećim boemom. U braku su proveli 18 godina.

“Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htjela da ga mijenjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovjek koji je jako malo pričao, morala sam sama da dolazim do rješenja i saznanja šta voli i šta ne voli”, rekla je Goca.

Kaže da je Toma Zdravković bio nepovjerljiv i da je stalno imao sumnje.

“Počela sam da ga shvatam tek kada mi je rekao: Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vrijedno, to nije život. Govorio je da mu je isto da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: Zašto ljudi moraju da imaju vozačku dozvolu? Govorio bi mi: Nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živjela, živi svakog trenutka”, kazala je Zdravković.

Nikada ga, kako je rekla, nije pitala gdje je bio i šta je radio.

“Prije mene je imao tri braka i on nije trpio da mu neko govori šta može, a šta ne može. Bio je impulsivan, kada je nešto htio – morao je to da uradi. U meni je našao ženu koja može da ga razumije, bila sam mu mirna luka. Smatrala sam da treba da živi svaki dan najbolje što može, jer kada smo se upoznali već je bio bolestan. Nikada mu ništa nisam zamjerila, pratila sam ga u svemu. Volio je ljude mnogo, napisao je pjesmu ‘Volio bih da zagrlim sve nesrećne ovog svijeta’. Pored mene je mogao i da se zaljubi. Kažem mu – Ako imaš neku muku, ako si se zaljubio, daj da riješimo problem. Nikada ga nisam pitala zašto je potrošio novac, gdje je bio, šta je radio. Za njega bi to bilo opterećenje. Rekao mi je jednom: Hoćeš li me pitati gdje sam bio tri dana? A ja mu kažem: Je li ti bilo lijepo? I on kaže: Jeste, a ja: To je važno, da ti je bilo lijepo”, smatra Zdravković.

“Kad je Silvana poginula bio je očajan”

Gordana Zdravković kazala je i da pretpostavlja da je njen suprug bio zaljubljen u Silvanu ali da to nikada nikome nije rekao.

“Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Vjerujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sjećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam vidjela, toliko tužnog”, istakla je Zdravković za K1.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27434 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11704 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11063 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10394 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9810 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9298 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9040 pregleda
%d bloggers like this: