Govedarica: Imamo razvojnu strategiju, a mislimo i na Evropu

    2 meseca pre 386 pregleda Izvor: pobjeda.me

Rudar u novu sezonu kreće sa promjenom na klupi – umjesto Vuka Bogavca na mjesto šefa stručnog štaba postavljen je Zoran Govedarica.

Pedeset trogodišnji trener vraća se u Crnu Goru, gdje je prethodno radio u Grblju, Budućnosti i Titogradu.

Rad sa fudbalerima pljevaljskog prvoligaša započeće 17. juna.

– Nijednog trenutka nijesam se dvoumio kada me je pozvao Duško Šarić. Svi znamo kakav je sportski radnik, koliko voli klub. Čast mi je što ću voditi Rudar, klub duge i svijetle tradicije. Daću sve od sebe da ispunimo ciljeve. Poznat mi je ambijent u Crnoj Gori i vjerujem da ćemo biti prijatno iznenađenje – rekao je Govedarica.

Rudar ima razvojni projekat, ali i ideju da se umiješa u borbu za Evropu.

– Primarni zadatak je da afirmišemo igrače. Naravno, lijepo bi bilo i da sve to isprate rezultati i dobra igra. Ukoliko se ukaže šanse – potrudićemo se da izborimo izlazak na međunarodnu scenu. Pred nama je rad, a radićemo najbolje što možemo. Klub je stabilizovan, organizovan, sa sjajnom energijom i atmosferom. Uslovi su odlični i nastojaćemo da iskoristimo sve pozitivne stvari – poručio je Govedarica.

Pljevljake su napustili Marko Merdović (otišao u Slovačko) i Matija Pejović (Riga), a na radaru su Vuk Striković i Miloš Zečević. I ne samo oni…

Uprava je u pregovorima sa nekoliko potencijalnih pojačanja.

– Postoji interesovanje za nekoliko naših momaka, a od odlazaka zavisiće dolasci. Osvježićemo ekipu. Korake pravimo planski. Čekamo neke odgovore. Do prozivke će dosta toga biti jasnije – kaže Govedarica.

Rudar će glavnu fazu priprema realizovati na Zlatiboru.

U startu je u prednosti, budući da sa treninzima kreće na vrijeme, a to nije bio slučaj prethodnog, pa ni pretprošlog ljeta.

– Liga kreće ranije, a treneri uvijek kažu da im je malo vremena za treninge. Uklopićemo se i nadam se biti spremni do prvog kola. Na Zlatiboru smo zakazali prijateljske utakmice. Pratimo tržište, a imamo i odličnu saradnju sa Čukaričkim, gdje je sportski direktor jedan od najboljih sportskih radnika u Srbiji – Vladimir Matijašević. Očekujem da budemo konkurentni na crnogorskoj sceni – zaključio je Govedarica.

Rudar je imenovao i novog sportskog direktora – tu funkciju dobio je dugogodišnji fudbaler pljevaljskog kluba Željko Tomašević, koji je ovog ljeta završio igračku karijeru.

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23442 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10749 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9216 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8627 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8119 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7695 pregleda
%d bloggers like this: