GRAĐANI PLJEVALJA SA PROTESTA PORUČILI KRIVOKAPIĆU: Ako padne Vlado, pada i Vlada!

    2 sedmice pre 2842 pregleda Izvor: kurir.rs/pvsvitanje.me

Spontani protest u Pljevljima u znak podrške ministru pravde i manjinskih prava Dr Vladimiru Leposaviću, čiju smjenu je danas najavio predsednik crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić, održan je u 19 časova ispred zgrade opštine Pljevlja, nakon prethodnog okupljanja u auto koloni na Trlici.

Nekoliko stotina građana, noseći trobojke i par transparenata sa natpisima poput ovog iz naslova, izrazilo je svoje negodovanje Krivokapićevom odlukom i pozvalo ga da istu povuče.

Okupljenima su se obratili Bojan Strunjaš i Milinko Gazdić.

Strunjaš je istakao da je Krivokapić danas ponudio na tacni glavu ministra pravde Milu Đukanoviću i podsjetio da je upravo iz Pljevalja, iz Svete Trojice, Krivokapić krenuo u izbornu kampanju po Crnoj Gori. Pozvao ga je da se vrati izvornim principima za koje se zalagao tokom kampanje i da smjenjuje i hapsi kriminalce i vojnike bivšeg režima a ostavi časne ljude poput ministra Leposavića da rade svoj posao. Srbi više nisu spremni da budu žrtve svakog režima kome se to prohtje i podrška Leposaviću je stvar principa od kojih se ne može i neće odustati, poručio je Strunjaš.

Milinko Gazdić je podsjetio na divovsku borbu koju je srpski narod, predvođen svojom Crkvom, izvojevao na veličanstvenim prošlogodišnjim litijama. Tu veliku pobjedu, za dobro svih građana Crne Gore, pa valjda i srpskog naroda, nismo spremni da proćerdamo žrtvujući svoje najbolje ljude radi zadovoljenja zahtjeva tridesetogodišnjeg režima, rekao je Gazdić. „Ako ti ne valja ministar Leposavić, podnesi ostavku profesore Krivokapiću“, poručio je Gazdić, i rekao da Srbi više nemaju razloge za bezumne žrtve, te da će nastaviti podršku ministru sve dok odluka ne bude povučena.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 18. april

17. aprila 2021. 19:11

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20230 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8298 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7492 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7423 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7262 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7073 pregleda
%d bloggers like this: