Građani tvrde da u Opštoj bolnici radi samo jedan ultrazvučni aparat – Direktor Bolnice demantuje

  • 8 mjeseci pre
  • 552 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Po informacijama koje je redakcija portala “PV Informer” dobila od pojedinih nezadovoljnih građana, u Opštoj bolnici u Pljevljima u petak je za pregled na ultrazvučnom aparatu vladala velika gužva, zbog toga što je drugi ultrazvučni aparat neispravan, pa 4-5 doktora koji vrše dijagnostiku na ultrazvučnim aparatima rade na samo jednom aparatu.

Takođe tvrde da svi pacijenti čekaju u zajedničkog čekaonici, gdje je istovremeno smještena i ambulanta za plućne bolesti, a da se na tom aparatu pregledaju i bolesnici sa odjelenja kao i djeca. Roditelji djece negoduju što su u istoj prostoriji sa bolesnicima, a vrše se i pregledi kukova kod male djece. Roditelji djece neće više da čekaju u čekaonicama gdje možda ima oboljelih od tuberkoloze ili nekih drugih prenosivih bolesti. Smatraju da se u okviru Bolnice mora iznaći poseban prostor sa ultrazvučnim aparatom samo za djecu i da to rukovodstvo Bolnice treba da traži od Ministarstva zdravlja.

Redakcija “PV Informer-a” se obratila za komentar direktoru Opšte bolnice u Pljevljima Erduanu Laloviću. Direktor tvrdi da se radi o dezinformaciji i da je ispravan i drugi ultrazvučni aparat ali se na njemu nije radilo, parafraziramo, jer je u petak radio jedan radiolog koji je u to vrijeme radio na CT aparatu.

U svakom slučaju zbog objektivnog informisanja javnosti redakcija “PV Informer-a” će putem elektronske pošte zatražiti zvaničan odgovor od nadležnih u Opštoj bolnici u Pljevljima i o tome obavjestiti pljevaljsku javnost.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.