Gradska fontana posle dužeg perioda ponovo u funkciji

    6 meseci pre 933 pregleda Izvor: PV Informer

Pljevljaci su konačno prvi put u ovoj godini mogli da koriste gradsku fontanu, jer je ovih dana ponovo stavljena u funkciju.

Iako je lokalno građevinsko preduzeće „Ving“ završilo poslove oko adaptacije gradske fontane još krajem prošle godine, ona do prije nekoliko dana nije puštena u funkciju. Redakcija portala je više puta pokušavala da od nadležnih dobije odgovor zašto fontana na trgu „13. Jul“ nije u funkciji, ali bez uspjeha.

Iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove,saobraćaj i vode su prije nekoliko mjeseci tvrdili da taj problem nije u nadležnosti sekretarijata, već Agencije za razvoj i investicije opštine Pljevlja.

Iz lokalnog preduzeća „Ving“ su takođe prije nekoliko mjeseci tvrdili da su oni radove na izgradnji i adaptaciji fontane radili po već postojećem projektu opštine i da se nisu pitali oko vrste materijala koji će biti korišćen prilikom izgradnje objekta fontane. Preduzeće „Ving“ je pristupilo 2018. godine završetku već odavno započetih radova od strane drugih izvođača radova, na izgradnji gradske fontane „Diatreta“, a po ugovoru koji je iznosio oko 70.000 eura, dok se adaptacija fontane prošle godine realizovana po ugovoru slobodnom pogodbom.

Takođe su smatrali da pločice sa mozaikom na njima je trebalo u zimskom periodu adekvatno zaštititi od propadanja, a u skladu sa vremenskim prilikama koje vladaju u Pljevljima u zimskom periodu.

Prošle godine fontana takođe većinom nije radila, jer su zbog stalnog prisustva vode počele stradati keramičke pločice unutar fontane. Čudno je da su za oblaganje unutrašnjosti fontane postavljene pločice umjesto brušenog rizla, koji je bio toliko dugovječan kod stare fontane ili eventualno granitnih ploča.

Iako su građani očekivali da će ubrzo po završetku navedenih radova u jesen prošle godine fontana biti u funkciji, da bi se utvrdilo da li ovaj način opravke daje rezultate, gradska fontana nije bila u funkciji ni osam mjeseci ove godine. Koliko će ponovo biti u funkciji ostaje da se vidi.