Grbović: Možemo sa svima da se nosimo

    10 meseci pre 210 pregleda

Pripreme najboljih rukometaša Crne Gore su se zahuktale. Još uvijek nekompletni, bez tria iz Bundeslige (Nebojša Simić, Vladan Lipovina i Stefan Čavor priklučuju se 30. decembra), izabranici Zorana Roganovića u dvorani „Verde” već četiri dana pripremaju se i hvataju ritam za Evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Svaki trening od velike je koristi, budući da „crveni” nemaju mnogo vremena na raspolaganju i zato se trude da se što bolje uigraju za mečeve protov Hrvatske, Srbije i Bjelorusije u Gracu. A cilj je da konačno upišu prvu pobjedu na kontinentalnim smotrama, ali i da pokušaju da se domognu drugog kruga.

Pobjede smo najavljivali i na prethodnim nastupima, ali nismo imali priliku da se radujemo. Zato je nezahvalno bilo šta obećavati i prognozirati. Biće veoma teško i ovog puta, jer za rivale imamo veoma jake reprezentacije. Ipak, mislim da možemo da svima da se nosimo i bićemo spremni – kazao je pivot Nemanja Grbović.

U kvalifikacijama Crna Gora je srušila olimpijskog šampiona Dansku, pa će izvjesno je na EP imati respekt od svih selekcija.

Kvalifikacije su jedno, a turnirski sistem takmičenja kakav je na Evropskom prvenstvu sasvim nešto drugo. Najvažnije je da mi budemo spremni za tri teška meča koja nas tamo očekuju u pet dana i da budemo složni. Da ne padnemo na psihološkom planu, primjera radi, ako se desi poraz od Hrvatske na premijeri, već da ostanemo kompaktni i foksuiramo se na naredni meč sa Srbijom, a zatim i na duel poslednjeg kola protiv Bjelorusije – istakao je Grbović.

Pritiska i imperativa nema, a Grbović i drugovi daće sve od sebe da se nađu u drugoj fazi. Ukoliko bi to i uspjeli otvorila bi im se mogućnost da izbore i nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

– Ponavljam čekaju nas tri jake selekcije, a mi ćemo sve učiniti da prođemo dalje. Kvalitet imamo, atmosfera je odlična, a motiva nam neće nedostajati. Nikoga se ne plašimo i vjerujem da ćemo se predstaviti u lijepom svjetlu. Idemo korak po korak, a ako nam se ukaže šansa da napravimo dobar rezultat sigurno ćemo znati da je iskoristimo – poručio je Grbović, koji ima još godinu i po ugovora sa rumunskom Steauom.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6815 pregleda