Grupa Srba napadnuta u Južnoj Mitrovici

    4 sedmice pre 225 pregleda Izvor: Kosovo-online

Grupa od petnaestak Srba iz opština na sjeveru Kosova napadnuta je danas u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu, prenio je portal Kosovo-online. Na njih je, kako tvrde, fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, koja je uz sebe imala flaše i noževe.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio je za Kosovo-online da se incident dogodio, nije govorio o detaljima, ali naglasio je da je najvažnije da nije došlo do težih posljedica.

„Nije se do sada ovako nešto dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. Danas neki mladi ljudi, verovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati poverenja. Ali mislim da će i to da prođe“, rekao je Bajrami.

Kosovska Mitrovica, foto: Kosovo online

Po njegovim riječima, kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali još uvijek nije saopšteno ništa zvanično.

Kako je za Kosovo onlajn izjavio jedan od napadnutih Srba, on je dobio nekoliko udaraca u tijelo i glavu.

„Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su „UČK“, „ubij Srbina“… Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu“, priča ovaj Srbin, koji nije htio da mu se pominje ime.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

„Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano. To je kancelarije za Srbe sa severa“, kaže.

Najnovije vijesti

Saslušan Blažo Đukanović

22. oktobra 2021. 14:13

CEDIS: PAD POTROŠNJE U SEPTEMBRU

22. oktobra 2021. 12:41

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27539 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11873 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11779 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11142 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10497 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9888 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9368 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9128 pregleda
%d bloggers like this: