Gvozdenovićev sin u poslu od 210 miliona uz podršku Vlade

    2 godine pre 822 pregleda Izvor: dan.co.me

Sastanku kod premijera Duška Markovića juče, na kome je najavljena gradnja luksuznog rizorta „Ric Karlton Montenegro” u Herceg Novom, prisustvovao je i Marko Gvozdenović, sin potpredsjednika Skupštine Crne Gore Branimira Gvozdenovića. Marković je razgovarao sa predstavnicima kompanija „Nortstar” i „Mariot”, a iako ime Marka Gvozdenovića nije navedeno u službenom saopštenju, na fotografijama i snimcima sa sastanka, koje „Dan” objavljuje, vidi se da je i on bio u društvu investitora.

Posao firme „Nortstar” Vlada je ranije proglasila za projekat od državnog značaja. U pitanju je kompanija za koju je odbjegli biznismen Duško Knežević ranije tvrdio da se povezuje sa Branimirom Gvozdenovićem, potpredsjednikom Skupštine i istaknutim funkcionerom vladajućeg DPS-a.

– Brano je u Rosama na Luštici takođe vlasnik zemljišta, koje se vodi na kompaniju „Nortstar”, a naziv projekta je Monterose. Brano kontroliše „Nortstar” – rekao je u februaru ove godine Knežević.

Branimir Gvozdenović je potom negirao navode Kneževića. Inače, Kneževića traži Specijalno državno tužilaštvo zbog optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, ali je on trenutno u Velikoj Britaniji.

Marko Gvozdenović je ranije povezivan sa brojnim luksuznim projektima razvoja turizma u Crnoj Gori, ali nikada nije dokazano da je on vlasnik milionskih firmi.

Iz Vlade je saopšteno da se premijer Marković sastao s predstavnicima renomiranih svjetskih kompanija „Nortstar” i „Mariot”, koji će u Crnoj Gori, kako se navodi, u opštini Herceg Novi graditi rizort „Ric Karlton Montenegro” vrijedan 210 miliona. Navedeno je da je vlasnik projekta „Ric Karlton Montenegro” Mohamed al Sager saopštio da pripreme za gradnju rizorta teku zadovoljavajućom dinamikom, da će hotelski operater biti renomirana svjetska hotelska kompanija „Mariot“, te da su obezbijedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova – Ric Karlton.

– Rizort će biti hotel od 300 jedinica mješovitog modela poslovanja – sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila, te četiri restorana, bude završena na ljeto 2023. godine – navedeno je u saopštenju.

Marković je, tvrdi se u saopštenju, izrazio zadovoljstvo što će kompanije takvog svjetskog renomea investirati u Crnu Goru i donijeti ne samo novac već i znanje, iskustva i biznis etiku.

– Vlada ima ozbiljnu infrastrukturnu agendu koja će obezbijediti novi kvalitet rizortima na tom dijelu Crnogorskog primorja – ukazuje Marković.

Pomenuo je i odluku o valorizaciji aerodroma i zahtjev za gradnju vodnog terminala u Tivtu, kao i izgradnju bulevara sa četiri trake između Budve i Tivta.

Sagovornici su se saglasili i da ovakav rizort pruža velike mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske građane, a razgovarali su i o uspostavljanju Mariot akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i vještina za rad u turizmu.

Firma „Nortstar” izgradnju ovog kompleksa, koji je slovio kao Montrose, planira od 2014. godine, na krajnjem zapadnom dijelu poluostrva Luštica, obuhavtajući i plažu Dobreč. Prethodno je kompanija „Nortstar” zakupila 505.000 kvadrata zemlje u uvali Donji Klinci na Luštici.

Projekat finansira biznis grupa iz Kuvajta
Kompanija „Marriott International Inc” objavila je juče saopštenje u kome tvrdi da je došlo do potpisivanja ključnog sporazuma sa firmom „Nortstar” radi uvođenja brenda Ric Karlton u Crnu Goru. Navedeno je da će prema projektu koji finansira Al Jasra, Ric Karlton Crna Gora i Ric Karlton Residens u Crnoj Gori 2023. godine biti omogućena inostrana elegancija i sjajna usluga.

Prema podacima koji se mogu naći na internetu, Al Jasra je poslovna grupacija iz Kuvajta, a jedan od njenih čelnika je Mohamed al Sager.

Kako je izjavio Karlton Ervin, glavni direktor za razvoj u Evropi iz firme „Marriott International”, sa svojim upečatljivim pogledom na jadransku obalu Crna Gora je brzo postala omiljena mediteranska destinacija za putnike širom svijeta.

– Ovim sporazumom Crna Gora naglašava potražnju za našim luksuznim brendovima u ovom uzbudljivom regionu. Kombinovanjem spokojne, prirodne ljepote zemlje i sjajnog ugleda ovog bredna čini Crnu Goru savršenom destinacijom za goste Ric Karltona – izjavio je Karlton.

Ističe se kako se očekuje da će hotel i rezidencije imati vrhunski položaj na zapadnom vrhu poluostrva Luštica.

Oglasio se i Al Sager tvrdeći da uspjeh postignut na ovom projektu jeste rezultat „predanog rada svih uključenih strana”.

– Ovo nije samo poslovni uspjeh, već i lični uspjeh. Kada sam prvi put posjetio Crnu Goru na odmoru, zaljubio sam se u prirodne ljepote zemlje i znao sam da želim da budem dio njenog budućeg razvoja. Ono što je počelo samo kao san danas je postalo sjajan projekat na jasnom putu izvršenja – kaže Al Sager.


Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32854 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14325 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13726 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13425 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12575 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11891 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11779 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10801 pregleda
%d bloggers like this: