HNS: Nećemo klečati prije utakmica na EP

    2 dana pre 103 pregleda Izvor: klix.ba

Hrvatski nogometni savez oglasio se uoči početka Eura uz poruku da njihovi igrači neće klečati u znak podrške pokretu Black Lives Matter (BLM).

Fudbaleri Hrvatske u prijateljskom meču protiv Belgije koji je odigran nedavno nisu klečali u znak podrške ovom pokretu, što je izazvalo veliku pažnju medija u Engleskoj i s obzirom na brojne komentare, na kraju je i Hrvatski nogometni savez (HNS) bio prinuđen da se oglasi.

Oni su istakli da HNS i igrači Hrvatske osuđuju sve oblike rasizma i diskriminacije, ali da smatraju kako svaki igrač ima pravo na svoj odabir kako će se boriti s tim problemom.

Takođe dodaju kako narodu u Hrvatskoj klečanje nije svojstveno kao način iskazivanja poštovanja te da su svi oni svojim djelima u karijerama pokazali da im boja kože ili rasa nisu bitni.

„HNS uvijek i svugdje osuđuje sve oblike rasizma i diskriminacije, ali smatramo da svaki igrač ima pravo na odabir kako će se postaviti prema tom problemu. Prije utakmice s Belgijom igrači su odlučili da će poštovanje prema borbi protiv rasizma iskazati držanjem u stavu mirno te tako ispoštovati i klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatskom narodu klečanje nije imanentno kao način iskazivanja poštovanja i što je najvažnije, hrvatski reprezentativci svojim djelima i ponašanjem u karijerama pokazuju da im boja nečije kože ili rasa nipošto nije bitna“, saopštili su iz HNS-a.

Hrvati nisu jedini koji neće klečati uoči početka utakmice, a to su takođernajavile reprezentacije Rusije, Češke, Poljske, Slovačke i Mađarske.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22204 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: