Hrapović o zagađenju: Konkretizovali smo mjere u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Bijelom Polju

    6 mjeseci pre 243 pregleda Izvor: antenam.net

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je kazao da po pitanju zagađenja Ministarstvo zdravlja radi proaktivno te da su preduzeli konkretne korake koji se tiču organizovanja i održavanja sastanaka sa predstavnicima MORT-a i Agencije za zaštitu životne sredine.

„Jako je važno da smo tokom januara poslali odgovarajuće impute predstavnicima opština gdje je izložena najveća zagađenost, sa konkretnim mjerama i imputima u kom pravcu treba da zajednički da sagledavaju tu problematiku. Konkretizovali smo mjere koje treba da se sprovode.

Nadam se da će u narednom periodu to doprinijeti poboljšanju situacije u opštinama gdje je izražena zagađenost iznad određenog prosjeka“, naveo je Hrapović.

Upitan ko kontroliše da li se te mjere sprovode Hrapović je odgovorio:

„Gradonačelnicima Pljevalja, Bjelog Polja, Nikšića i Podgorice smo poslali impute. Jedan set tih aktivnosti je konkretizovan u januaru mjesecu tako da čekamo realizaciju tih aktivnosti na terenu. Što se resora zdravlja tiče preduzimamo adekvatne i na vrijeme određene mjere.

Zdravstveni sistem nažalost liječi posljedice onoga što se dešava u državi tako da ćemo u narednom periodu nastaviti da sagledavamo i sprovodimo sve mjere i aktivnosti koje su u nadležnosti ministarstva zdravlja“, kazao je Hrapović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6055 pregleda