Hrkalović: Stefanović je prisluškivao Vučića i štitio Belivuka, Zvicer je surovi psihopata

    1 sedmica pre 266 pregleda Izvor: dan.co.me

Nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Dijana Hrkalović u gotovo dvočasovnom i veoma emotivnom razgovoru za Objektiv, prvi put je iznijela svoju verziju događaja koji već godinama potresaju srpsku javnost.

Ona je optužila ministra odbrane Srbije Nebojšu Stefanovića za prisluškivanje Vučića.

– Nebojša Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsjednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsjednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsjednika niti je obavijestio BIA, da oni preduzmu mjere. Tamo gdje ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega – naglasila je ona.

Hrkalović je navela i da ne zna kako tog čovjeka nije sramota.

 – Ima li on obraz, čast? Predsjednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije djelo od toga. Predsjednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima. A onda tu njegovu dobrotu neki ljudi pomisle da mogu da zloupotrijebe. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrijednosti. To je za mene očeubistvo – istakla je Hrkalović.

Ona je navela da za ovo Stefanović nema opravdanja i ovo ne zaslužuje oproštaj.

– Gledala sam nedavno gostovanje Stefanovića na jednoj televiziji. Znate šta sam mu vidjela u očima? Zlo. Suvo, nepatvoreno zlo. To je očeubistvo – dodala je ona.

Hrkalović je napomenula da i postoji i njena odgovornost, te dodala da ona nije Stefanović.

 – Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsjednika da ga pitam “da li vas je ovaj obavijestio o tome i tome”. Ja sam sve vrijeme imala utisak da ministar obavještava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu – kazala je ona.

Hrkalović je napomenula da Stefanović nije podnosio Andreja Vučića, koji je, kako je dodala, jedna dobra i neiskvarena duša, i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku.

 – Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Ne bi me čudilo da je plasirao i ove neistine o meni, da sam radila protiv predsjednika i njegove porodice. Treba da uzmemo sve ove medijske napise o meni, odstranimo 20 odsto potpunih neistina, i za onih preostalih 80 odsto umjesto mog imena stavimo ime Nebojše Stefanovića i tada ćemo doći do istine – istakla je ona.

Tvrdi da je su aferu Jovanjica montirali “montažeri” Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, mali Senta.

– Ja mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu? A onda protivpravno zadrže to lice, da bi tek naknadno stiglo rješenje o zadržavanju i naredba za pretres. Koluviji su istog momenta uzeli telefone. Ako su mu uzeli telefone, kako je onda on obavljao te pozive, ka Andreju i ne znam kome? Nije mogao da obavlja te pozive jer su telefoni bili kod operativaca koji su ih čačkali – istakla je.

O Belivukovom klanu

 – Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsjednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve “pomnožio sa nulom”. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko “prolupao”, moj mozak ne dobacuje dotle. Ja čekam da mu sud postavi to pitanje – napominje.

Kako je dodala, ona ne može da podnese da bilo ko, pogotovo porodice žrtava, misli da ja imam bilo kakve veze sa tim monstruoznim djelima. 

Istakla je i da ne poznaje Veljka Belivuka.

– Nemam predstavu šta taj psihopata ima istetovirano na sebi niti me zanima (odgovarajući na spekulacije da Belivuk ima istetoviran njen lik). Ja prezirem tog čovjeka, ništa manje nego on mene. Bilo je i priča da je htio da me ubije. Moj prezir prema njemu traje poslednjih šest godina. U novembru 2019. ubijen je moj prijatelj, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uvjeriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo – smatra ona.

Hrkalović tvrdi i da nije poznavala Saleta Mutavog.

–  Niti sam bila na njegovoj sahrani, niti je trebalo da budem kuma na njegovom vjenčanju, niti sam bila na uviđaju njegovog ubistva, plakala i bacala se na haubu. Ja uopšte fizički nisam bila prisutna na tom uviđaju. On i Belivuk su bili druga frakcija navijača Partizana. To su bile zaraćene frakcije. Ja sam podržavala ovu frakciju koju je predvodio Kića Marković – kazala je.

Navela je da zna koliko je Radoje Zvicer (vođa kavačkog klana) surovi psihopata, sa nevjerovatnom logistikom za ubistvo, pogotovo, kako dodaje,  što ima političku podršku crnogorskih vlasti i ko zna čijih još.

– Bila sam užasno zabrinuta i uplašena. To je nikad ozbiljnija prijetnja po njegov život. Izluđivalo me je i nerviralo što su pojedinci govorili da je to prenapumpano. Htjela sam da im kažem: Rođaci, koliko vi pojma nemate – istakla je.

PV Informer
%d bloggers like this: