HUMANO: Dva aviona medicinske opreme vrijedne milion i po eura stižu u Crnu Goru

  • 2 sedmice pre
  • 61 pregleda
  • Izvor: pobjeda.me

Dva aviona medicinske opreme sitići će narednih dana u Crnu Goru, a u prvom će biti oko milion zaštitnih maski, više od 300.000 rukavica, zaštitne medicinske naočare, a očekuje se i dolazak oko 5.000 testova za koronavirus. 

U drugom avionu, za koji je sada izvjesno da će sletjeti u utorak, stiže i određena količina respiratora velika količina zaštitnih maski i opreme koju obezbjeđuje pored Statisa i još jedan broj stranih, ali i domaćih donatora. 

Vrijednost obje isporuke sa transportom je oko 1,5 miliona eura.  

Akciju je, kako je večeras saopšteno iz Vlade, organizovao Petros Statis na molbu premijera Markovića, a njoj su se priključili domaći i strani donatori. 

Prema saznanjima CdM-a za drugu isporuku oprema još pristiže u Dubai i biće prikupljeno više od planiranog, upravo zbog priključenja većeg broja donatora.  

Prethodni plan je bio dolazak jednog, ali su u međuvremenu organizovana dva leta. Najteži dio, kako saznajemo, nije bio prikupljanje novca već dopremanje i transport opreme zbog jako komplikovanog međunarodnog prevoza i procedura koje su zbog korona virusa značajno zakomplikovane.

Premijer Duško Marković se zahvalio Statisu na donaciji kao i njegovoj ekselenciji Mohammedu Al Shaibaniju na pomoći oko organizacije transporta.


Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.