I drugi slučaj smrti od COVID 19 među medicinskim radnicima iz Pljevalja

    4 meseca pre 6257 pregleda Izvor: PV Informer

Posle smrti od posledica virusa Covid 19 primarijusa doktora Miloja Jestrovića iz Doma zdravlja Pljevlja, danas je zabilježen i drugi smrtni slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima. Preminula je od posledica epidemije virusa i Viša medicinska sestra Opšte bolnice u Pljevljima Dragana Loncović (1983). Dragana je dugo godina, iako veoma mlada radila kao glavna medicinska sestra na Internom odjelenju pljevaljske bolnice.

Dragana je na odjelu Internog odjelenja radila sa oboljelima od Covid 19. Kad joj je konstatovan pozitivan test na virus korone, prebačena je u bolnicu „Brezovik“ u Nikšiću, a posle pogoršanja zdravstvenog stanja u KBC u Podgorici gdje je i preminula.

Pljevljaci duboko žale za gubitkom svojih sugrađana koji su kao zdravstveni radnici prvi priskočili u pomoć oboljelima od ove opake bolesti, bez obzira na veliki rizik po vlastito zdravlje i u toj borbi položili svoje živote.

Draganine kolege sa izuzetnom tugom su nam saopštili da se Dragana još u martu kad je počela epidemija korone, prva dobrovoljno javila da radi na odjelu za COVID 19 i pokazala neviđenu upornost u radu sa oboljelim sugrađanima. Još je tragičnije je što je ova mlada pljevaljska heroina bila jedino dijete svojih roditelja.

Dragana je pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima, a isticala se i humanitarnim radom i pomoći svještenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.

Tužna su danas Pljevlja i njeni pljevljaci, a posebno njene kolege i koleginice u Opštoj Bolnici u Pljevljima zbog prerane smrti ove mlade heroine koja je položila ono što je najvrednije, svoj život, boreći se za zdravlje svojih sugrađana. Pljevaljska heroina otišla je u vječnost,da korača stazama besmrtnosti.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6967 pregleda