I Pljevlja imaju osvajača ATP kupa

    8 mjeseci pre 2263 pregleda Izvor: PV Informer

Teniska reprezenatcija Srbije osvojila je danas premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobijedila Španiju ukupnim rezultatom 2:1.

Dio srpske reprezentacije prethodnih dana u Australiji pored Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Dušana Lajovića, Nikole Milojevića i bio je Nikola Ćaćić.

Nikola Ćaćić rođen 1990. godine u Banja Luci sin je pljevljaka Dragana Bata Ćaćića, bivšeg fudbalera Rudara a zatim i brojnih klubova u Srbiji.

Nikola se tenisom počeo baviti od svoje šeste godine a najbolji plasman na ATP listi ostvario je 2014. godine kada je zauzimao 281. mjesto. Svoju prvu ATP pobjedu ostvario je 2016. godine kada je na turniru u Zagrebu pobijedio Aljaža Bedenea, tada 69. tenisera svijeta.

Svoj doprinos za reprezentaciju Srbije u osvajanju prvog ATP kupa Nikola je dao pobijedivši u paru sa Viktorom Troickim reprezentacije Južne Afrike, Rusije. Čilea i Kanade. Nikola Ćaćić je trenutno najbolji dubl igrač Srbije što potvrđuje i osvajanje titule u kineskom Čengduu u paru sa Dušanom Lajovićem krajem septembra 2019. godine. Ćaćić će ove godine po prvi put učestvovati na jednom Grand slam turniru koji je uskoro početi u Australiji.

Pljevlja, Borovica, porodica Ćaćić kao i mnogobrojna rodbina danas mogu biti ponosni jer su dobili osvajača premijernog teniskog ATP kupa.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6620 pregleda