I večerašnjoj, 21. litiji prisustvovao veliki broj Pljevljaka

    9 meseci pre 1088 pregleda Izvor: PV Informer

Večeras je u Pljevljima održana 21. po redu litija.

Moleban u crkvi Svete Petke služio je Vladika mileševski Atanasije sa sveštenstvom pljevaljskog namjesništva SPC.

Litiji kod crkve Svete Petke priključili su se građani koji su danas oko podne krenuli ispred hrama Svetog Petra i Pavla u Boljanićima i crkve Svetog Prokopija u Malim Krćama.

Večerašnja litija se zaustavila kod hotela “Pljevlja” gdje se građanima obratio Milić Dujović a potom je protojerej stavrofor Borivoje Pantić pročitao saopštenje pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

Zatim se građanima obratio i prof Darko Ristov Nogo a građani su pozdravili načelnika Opštine Čajniče Gorana Karadžića koji je prisustvovao večerašnjoj litiji. Velikim aplauzom pozdravljeni su i Milinko Barac i Radenko Ristanovića koji su sinoć krenuli od crkve Uspenja presvete Bogorodice iz Srečanja, MZ Bukovica i poslije hoda od oko 80 kilometara stigli na litiju u Pljevljima.

Po povratku litije kod crkve Svete Petke Vladika mileševski Atanasije je blagoslovio skup i najavio prisustvo Mitropolita Anfilohija litiji koja će biti održana u četvrtak. Građanima se još obratio Nenad Radenković iz Zvečana kod Kosovske Mitrovice koji je govorio stihove svojih pjesama. Na kraju kulturnog programa učešće je uzeo guslar Vaso Đondović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda