Ibrahimović: BS doprinosi funkcionisanju sistema, zato smo i podržali izmjene Poslovnika Skupštine

    2 meseca pre 154 pregleda Izvor: PV Informer

Bošnjačka stranka danas je podržala izmjene Poslovnika Skupštine Crne Gore, koje će omogućiti poslanicima glasanje na daljinu. Na ovaj način, BS je još jednom pokazala da želi da doprinese funkcionisanju institucija sistema, bez obzira bila dio vlasti ili opozicije, poručio je šef kluba poslanika BS Ervin Ibrahimović.

On je istakao da će Bošnjačka stranka i iz opozicionih klupa podržavati sve prijedloge koji idu u prilog jačanju demokratskih procesa, nastavku reformi i vladavine prava.

“Kao ozbiljan politički subjekt, mi imamo obavezu prema građanima Crne Gore, a posebno prema glasačima Bošnjačke stranke, da se prema svakom predloženom rješenju, odnosimo na odgovoran način. S toga, i prijedlog da se omogući glasanje na daljinu, zbog pandemije koronavirusa, sasvim je opravdan”, rekao je Ibrahimović.

Poručio je da će BS biti konstruktivna opozicija i podržavati sve one inicijative koje pozitivno utiču na kvalitet života naših građana.

“Bez obzira na to što smatramo da je nova većina ušla u jedan eksperimentza koji se može reći da je upitan, mi ćemo i u nastavku Skupštine podržavati sve proevropske i građanske prijedloge, čiji je cilj između ostalog i ostvarivanje i zaštita manjinskih prava. Nova Vlada će brzo biti na ispitu, posebno u dijelu zastupljenosti manjinskih naroda. Srazmjerna zastupljenost manjinskih naroda u institucije sistema mora biti prioritet svake Vlade, koja ima za cilj članstvo u EU. Upravo je po tome Crna Gora do sada bila prepoznata, ne samo u regionu, već i šire”, rekao je šef poslaničkog kluba BS.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13646 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7218 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6777 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6550 pregleda
%d bloggers like this: