Ibrahimović sa predstavnicima EKO Fonda: Raste broj deponija na sjeveru, moramo riješiti problem

    8 meseci pre 291 pregleda Izvor: RTCG
foto: MKI

Problem nelegalnih deponija za 11 opština na sjeveru je rastući i urgentno se moraju predložiti adekvatna i rješenja, poručio je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović se sastao danas sa predstavnicima EKO Fonda kako bi razgovarali o tekućim projektima koje ova institucija trenutno realizuje, ali i o planu EKO fonda za narednu godinu.

Izvršni direktor EKO fonda Draško Boljević i pomoćnik direktora Nikola Peković predstavili  su aktivnosti sa posebnim osvrtom na projekte na sjeveru Crne Gore.

Kako su kazali, tokom prethodnog perioda u komunikaciji sa lokalnim samoupravama su identifikovani određeni lokaliteti i projekti koji se moraju naći u Planu rada EKO Fonda za 2024. godinu.

„Projekti o kojima smo danas razgovarali, veoma su važni za dalji razvoj sjeverne regije, raduju me najave za projekte koji se tiču Plavskog jezera, ali i mogućnosti podrške EKO fonda za rješavanje problema „divlje deponije“ u Rožajama i vjerujem da će se kroz intezivniju saradnju sa lokalnom samoupravom u narednom periodu pronaći modeli koji će biti održivi. Saradnja sa EKO fondom je prilika za lokalne vlasti, da ove probleme rješavaju na sistematski i održiv način i tome ćemo dati poseban akcenat tokom ove i naredne godine“, zaključio je Ibrahimović.