Igor Golubović – Covid 19 proteklih dana značajno pogoršao situaciju u Pljevljima

    1 mjesec pre 744 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA

U uključenju u jutarnji program RTCG predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović je naveo da na osnovu objavljenih informacija, da je samo u protekla 2 dana 40 novooboljelih od Covid 19 u Pljevljima, što ukazuje na veoma složenu epidemiološku situaciju i činjenicu da se epidemiološka situacija u gradu značajno pogoršava.Uz to novi rezultati iz Njemačke još nisu dostupni u Pljevljima .

U toku jučerašnjeg dana preminuo je još jedan građanin Pljevalja od korone virusa, rođen 1944. godine, a koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore,tako da je ukupan broj preminulih iz Pljevalja od korone virusa 11.Radi se o uglednim i poznatim sugrađanima, što pljevljake čini još tužnijim.U Pljevaljskoj bolnici je trenutno smješteno na Infektivnom odjelenju ukupno 23 građana Pljevalja, od kojih je troje na opservaciji.Ukupno je trenutno u Pljevljima 98 inficiranih od korone virusa.

Evidentno je opuštanje građana,nepoštovanje preporuka,nenošenja zaštitnih maski,nepoštovanje socijalne i fizičke distance,masovno učešće na javnim skupovima i ugostiteljskim objektima.Iz tog razloga zbog potrebe brzog reagovanja, predstavnici opštine su zajedno sa svim predstavnicima iz ostalih crnogorskih opština juče imali sastanak sa članovima NKT-a u Podgorici, na kome je odlučeno da se pooštre kontrole sprovođenja donesenih mjera. Tako da već sjutra ima sastanak sa predstavnicima svih opštinskih lokalnih timova radi uvođenja represivnih mjera prema onima koji ne poštuju donesene mjere.Na sastanku će biti predstavnici državnih inspekcijskih organa,predstavnici policije i komunalne policije kao i opštinskih inspekcija, koji će vršiti kontrolu naloženih mjera.

U Pljevljima ima trenutno dovoljno smještajnih kapaciteta u slučaju eventualnog povećanog broja oboljelih .Opremanje dodatnih kapaciteta je u nadležnosti NKT-a.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6784 pregleda