IJZ: Dodatne mjere obezbijediće da u prvoj polovini oktobra suzbijemo intezivno širenje epidemije

    4 meseca pre 422 pregleda Izvor: antenam.net
„Dragi građani, molimo vas da što više boravite u svojim kućama, da nosite maske I održavate fizičku distance“.

Dodatne mjere koje od sjutra stupaju na snagu u pojedinim opštinama,  jedini  su način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju, poručuju iz Instituta za javno zdravlje.

„Imajući u vidu izuzetno rasprostranjenu lokalnu transmisiju, veliki broj slučajeva u bolnicama i ogroman pritisak na zdravstveni sistem, IJZCG je predložio Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti uvođenje dodatnih mjera radi sprečavanja širenja novog koronavirusa  Lokalni krizni štabovi su se, uzimajući u obzir izuzetno nepovoljnu epidemiološku situaciju , obratili NKT-u sa prijedlogom preduzimanjem dodatnih mjera u opštinama sa izuzetno visokom transmisijom.

Svjesni teške situacije uslovljene nepoštovanjem mjera, apelujemo na sve subjekte društva, na sve uticajne pojedince da pozovu na  strogo pridržavanje donešenih mjera“, navedeno je u saopštenju.

Ove mjere, čija primjena počinje od sjutra, obezbijediće da već u prvoj polovini oktobra suzbijemo intezivno širenje epidemije i očuvamo zdravlje i živote stanovništva, poručuju iz IJZ.

„Svjesni smo ekonomske situacije i problema koji će nastati usljed prijedloga ovakvih mjera, ali je ovo zaista jedini način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama. Radimo sve što rade i naše kolege svuda u svijetu, a u odnosu na širenje epidemije. Pozivamo vas da budemo složni, disciplinovani  i odgovorni za sebe i svoje najbliže. Jedino tako možemo pomoći i sebi i medicinskim radnicima koji se natčovječanskim naporima bore za svaki ljudski život“.

Stoga iz IJZ još jednom apeluju.

„Dragi građani, molimo vas da što više boravite u svojim kućama, da nosite maske i održavate fizičku distance. Ovaj naš apel upućujemo svim građanima Crne Gore, bez obzira na to je li u njihovim lokalnim sredinama veći ili manji nivo transmisije, jer svaka neodgovornost može dovesti do neželjenih posljedica.Apelujemo i molimo vas za pomoć kako bi se suočili s ovim trenutkom.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim građanima koji su se sve vrijeme pridržavali preporučenih mjera, kao i svima koji će to sad uraditi“, poručuju iz IJZ.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13888 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8056 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7235 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6796 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6601 pregleda
%d bloggers like this: