Imao je samo 15 GODINA… Ognjen Amidžić nakon 28 godina otkrio potresne detalje o UBISTVU OCA

    1 godina pre 732 pregleda Izvor: Kolektiv

Voditelj Ognjen Amidžić (44) prije 28 godina u ratu je izgubio oca Zorana Amidžića, novinara šabačke televizije.

Naime, 9. oktobra 1991. godine, na Baniji je na svirep način ubijen Zoran Amidžić, kao i trojica njegovih kolega koji su sa njim činili ekipu šabačkog dopisništva RTS-a.

Ognjenu i njegovoj porodici tragičnu vijest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su tada pisali i vršili pritisak na državne organe, navodeći kako su se potrudili da ispitaju okolnosti pod kojima je novinarska ekipa ubijena, pa je tako do dan danas njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

– Između ostalog, u toj torbi je bio i spisak rukometaša. Ja sam trenirao rukomet, kao i cijela moja generacija, pošto je i on bio u rukometnom klubu, on je imao naš spisak, nas koji imamo 15 godina. U Hrvatskoj je objavljeno da smo mi četnici, regruti, a mi smo imali tada 15 godina. To je jedina linija, trag gdje je to završilo. Možda je tom linijom moglo nešto da se pronađe, ali sada, poslije 28 godina… – ispričao je Ognjen.

Voditelj je gostovanjem u jutarnjem programu „Novo jutro“ na TV Pink ispričao kako su on i njegovi drugovi iz rukometne reprezentacije u hrvatskim medijima javno prozvani kao četnici.

– To je ’91. godina, tada nisu postojali telefoni, mnogo je bilo teže izvještavati. Čitav taj kraj nije znao gdje su djeca, on je prenosio poruke, on je snimao vojnike i to je puštao ljudima. Vraćajući se sa tog snimanja, napravljena je ta zasjeda. Oni su ubijeni i ukradena je sva njihova oprema. Poslije su podaci koje je moj otac tada imao u torbi objavljeni u tim nekim novinama – ispričao je Ognjen.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6795 pregleda