Incident na Žabljaku: Noćno priključivanje na elektromrežu zaustavila policija

    4 sedmice pre 3355 pregleda Izvor: dan.co.me

Žitelje žabljačkog sela Palež večeras oko 20 časova uznemirio je zvuk mehanizacije na seoskom putu koji iz centra sela vodi do zaseoka Banovice. Za kratko vrijeme okupili su se i zatekli više nepoznatih osoba koje su koristeći odgovarajuću mehanizaciju postavljali elektroprovodnik u kanal koji su takođe pod okriljem mraka iskopali prije tri noći. Mještani su pozvali policiju nakon čega je „ekipa iz mraka“ sa mehanizacijom pokušala da pobjegne. Međutim, na licu mjesta, osim položenog kabla u kanal, ostao je veliki bubanj na kome se nalazila veća količina kabla.

Kako tvrde mještani, bilo je očigledno da neko želi da se priključi na seosku elektromrežu koja „tek“ što zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva. I to neuporedivo jačim elektroprovodnikom, što ukazuje o namjeri da se obezbijedi struja za velikog potrošača.

– Zar je moguće da neko sebi daje za pravo na ovakvo samovlašće, a pri tome ugrožavajući druge. Tu svoju namjeru planirali su da ostvare pod okriljem noći što ukazuje da su te njihove namjere zlurade i protivzakonite.  Prvo su krišom prethodne noći iskopali kanal po sredini lokalnog puta u dužini od oko jednog kilometra, a večeras, opet „pokriveni mrakom“, pokušali su da polože kabal u njega. Naravno da im to nijesmo dozvolili.  Put nam je potpuno uništen, pa smo se osnovnom državnom tužiocu već uputili krivičnu prijavu protiv NN lica. Sada ćemo nastaviti sa krivičnim prijavama, ali potpuno odlučni da ne birajući sredstva „ne damo na sebe  – sa ogorčenjem pričaju mještani ovog sela. 

Mještani pozivaju nadležne državne organe, posebno rukovodstvo CEDIS-a i Elektroprivrede Crne Gore, da im javno saopšte ko na krajnje nepošten i necivilizacijski način želi da se priključi na elektromrežu u ovom selu.

 – Zašto to radi u nevrijeme, pod plaštom mraka. Takođe želimo da javno kažu ko je iz navedenih kompanija prećutno odobrio ovakve radnje i  ko je osoba kojoj se sve to dozvoljava a pri tome da se ugrozi normalan život žitelja ovog područja. Poručujemo svima njima, odlučni smo da se po svaku cijenu zaštitimo od siledzija koji kukavički nasrćuju, ali to prvo očekujemo od državnih organa, od policije, tužilaštva, rukovodstva CEDIS-a i Elektroprivrede – poručuju mještani sela Palež kod Žabljaka. 

Nezvanično saznajemo da je „privilegovani“ vlasnik parcele blizak rođak jednom veoma uticajnom crnogorskom biznismenu, inače vlasniku velikog trgovačkog lanca. Navodno, na većoj površini zemljišta koje je nedavno kupio želi da gradi turističko naselje.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27434 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11704 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11064 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10394 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9810 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9298 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9040 pregleda
%d bloggers like this: