Incident u Areni, u Beograd stiže i Disciplinski sudija ABA lige

    3 sedmice pre 452 pregleda Izvor: Mozzart Sport

Nezapamćen događaj u Beogradskoj areni produbio je jaz u odnosima dva najveća srpska kluba i na nimalo prijatan način ‘najavio’ treću utakmicu finala Jadranske lige. Dok se ne utvrde sve činjenice, ono što je zasad poznato jeste da je košarkaš Partizana Džejms Naneli pesnicom udario košarkaša Zvezde Stefana Lazarevića u glavu i tom prilikom mu naneo teške tjelesne povrede.

Foto: KK Crvena Zvezda

Kako se nezvanično može čuti, policija je Areni i sastavlja zapisnik, kako bi se pokrenula istraga i skupile potrebne informacije, kako se došlo do fizičkog sukoba košarkaša dva tima u pauzi između šuterskih treninga.

Policija je od odgovornih ljudi iz Arene tražila video zapis sa mjesta događaja kako bi se lakše procijenila situacija i ušlo u dalji proces i odgonetnulo pitanje kako je došlo do sukoba, a snimak će biti uručen i čelnicima dva kluba, prenosi Mozzart Sport.

Iz Jadranske lige se još nisu oglašavali povodom cijelog slučaja, ali se očekuje da će reakcije biti. Ostaje da se vidi kakve, s obzirom da se nemili događaj desio van košarkaškog terena i zvaničnog događaja. U Beograd će pred utakmicu doći i Disciplinski sudija ABA lige, s tim što on ne dolazi isključivo zbog incidenta koji se desio u nedjelju. On je bio prisutan i u prve dvije utakmice finala Jadranske lige i njegov dolazak je bio unaprijed planiran, po redovnoj proceduri.

Pretpostavlja se da će sudija uzeti učešće u cijelom slučaju, kako bi prikupio potrebne informacije o događaju.

Treća utakmica finala između Partizan i Zvezde zakazana je za večeras od 20.30 časova. Zvezda trenutno vodi sa 2:0 u seriji.