Indijka u 73. godini rodila dvojke, muž nakon saznanja doživio moždani udar

  • 6 mjeseci pre
  • 768 pregleda
  • Izvor: CDM

Jedna 73-godišnja žena u indijskoj državi Andhra Pradesh rodila je blizance. Ljekari su u četvrtak potvrdili da je riječ o dvije djevojčice, koje su se rodile nakon vantjelesne oplodnje (IVF).

“Majka i bebe su dobro”, rekla je za BBC Telugu dr Uma Sankar, ginekolog.

Mangayamma Yaramati rekla je da su ona i njen suprug, koji ima 82 godine, oduvijek željeli da imaju djecu, ali da do sada nisu mogli to da ostvare.

“Nevjerovatno smo srećni”, izjavio je njen suprug Sitarama Rajarao dodajući da je Yaramati zatrudnjela u roku od dva mjeseca od početka IVF liječenja.

Ona je rekla kako su mnogo puta pokušavali da dobiju dijete i da su posjećivali brojne ljekare, a ovo im je najsrećniji trenutak u životu. Istakla je da se osjećala stigmatizovano u svojoj zajednici i selu i da su je često isključivali s društvenih okupljanja jer nije bila majka.

Interesantno je da je samo dan nakon što su se blizanci rodili, Rajarao doživio moždani udar i trenutno se nalazi na liječenju u bolnici.

Bebe su rođene carskim rezom, što je uobičajena metoda u ovako rijetkim slučajevima. Tokom 2016. godine još jedna Indijka je u 70-im godina, Daljinder Kaur, rodila dječaka, piše BBC News.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.