Injac – Kuper: Crna Gora i SAD posvećene daljem razvoju strateškog partnerstva

    4 dana pre 75 pregleda Izvor: gov.me

Ministarka odbrane, prof. dr Olivera Injac razgovarala je danas sa zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu Sjedinjenih Američkih Država, g-đom Lorom Kuper.

Ministarka Injac se zahvalila sagovornici na sveobuhvatnoj podršci Sjedinjenih Amerčkih Država, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da se saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane konstantno unaprjeđuje, uprkos izazovima koje je prouzrokovala pandemija virusa COVID-19. Injac je istakla da će Crna Gora nastaviti da odlučno sprovodi aktivnosti i obaveze koje proizilaze iz članstva u Alijansi, te bude kredibilan saveznik u domenu suočavanja sa bezbjednosnim izazovima na području Zapadnog Balkana, kao i u međunarodnim okvirima.

Injac je upoznala sagovornicu sa primarnim ciljevima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore za tekuću godinu, te planovima daljeg razvoja crnogorskog odbrambenog sistema.

Zamjenica pomoćnika sekretara za odbranu Kuper izrazila je zadovoljstvo dinamikom razvoja bilateralnih odbrambenih odnosa dvije zemlje, te naglasila da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u daljem unaprjeđenju nacionalnih kapaciteta u domenu odbrane.

Sagovornice su razmijenile mišljenja o modalitetima daljeg razvoja bilateralnih odnosa, sa posebnim fokusom na oblast modernizacije oružanih snaga, kao i o doprinosima u okviru učešća u međunarodnim misijama, te bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava region Zapadnog Balkana.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22197 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: