Istraga o navodnom primanju i davanju mita policajcima: Na poklon gume i vikend na Zlatiboru

    2 meseca pre 415 pregleda Izvor: vijesti.me

Umjesto da u državnu kasu stavi 1.248 eura, koliko je preduzetnik iz Nikšića trebao da plati dozvolu za vangabaritni prevoz kamionom, policajac ga je pustio da sa tim teretom produži a ovaj mu je zauzvrat kupio četiri gume za automobil i nasuo 50 eura goriva.

To je jedan od primjera kako su, prema tvrdnjama policije, pojedini službenici te institucije radili u svoju korist, a protiv države, prenose Vijesti.

U policijskoj akciji koju je koordinisalo Odjeljenje za kontrolu rada policije (MUP), podnijeto je deset krivičnih prijava protiv službenika Uprave policije, a do sada je uhapšeno njih devet.

Policajac iz Nikšića, koji je pustio sugrađanina sa vangabaritnim teretom, oštetio je državu, a sebi pribavio 282 eura koristi.

„Zbog sumnje da je primao mito, juče je, u nastavku akcije kojom koordinira Odjeljenje unutrašnje kontrole, uhapšen V.K. policajac Odjeljenja bezbjednosti Tivat”..

Time je, kako sumnja tužilaštvo, počinio krivična djela – zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Nikšićki prevoznik Z.M. osumnjičen je za davanje mita i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita.

Njegov kolega iz Centra bezbjednosti Nikšić, osumnjičen je da je, u periodu kada su državne granice bile zatvorene, državljanina Srbije prokrijumčario u Crnu Goru, preko zelene granice.

“Tu uslugu naplatio je 150 eura, plus vikend na Zlatiboru za njegovu i porodicu njegovog prijatelja”, rekao je jedan od sagovornika uključen u istragu.

Njih dvojica zadržani su nakon saslušanja, a tužilac je ostale uhapšene policajce pustio da se brane sa slobode.

Nakon višemjesečne istrage, OUK je Višem državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv ukupno 15 osoba – deset policajaca i pet građana, a potom su sa kolegama iz policije hapsili osumnjičene.

Prvog dana akcije, uhapšeni su službenici nikšićkog Centra bezbjednosti Z. G., M. S., M.O. i Lj. M, zatim B.V. i L.T. zaposleni u Odjeljenju granične bezbjednosti Herceg Novi, I.P. policajac u kotorskom Odjeljenju bezbjednosti i policajac pripravnik u Centru bezbjednosti Budva N.D.

U nastavku te akcije, juče je uhapšen policajac Odjeljenja bezbjednosti Tivat V. K.

Lisice na ruke stavljene su Nikšićanima N. Đ. i Z. M. i Novljaninu V. B.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da pet građana – troje crnogorskih i dva stranca, sumnjiče da su počinil krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita.

Policajcima se na teret stavlja da su počinili više krivičnih djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: