Istraga protiv policajaca zbog prebijanja mladića iz Pljevalja

  • 2 sedmice pre
  • 986 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Osnovno državno tužilaštvo Pljevlja provjerava da li su policajci koji su, kako se vidi na snimku, tukli Ognjena Mijatovića, počinili neko krivično djelo, piše Dan.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, povodom snimka, preduzelo je službene radnje kojima je tražena dostava podataka od strane Centra bezbjednosti Pljevlja u odnosu na policijske službenike koji su kritične večeri neposredno preduzimali radnje prema licu O.M. i postupali prilikom njegovog lišenja slobode, radi utvrđivanja činjenica relevantnih za donošenje odluke da li u radnjama nekog od policijskih službenika ima elemenata bića nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, odgovorila je Danu Nataša Bajčeta, državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa ocijenio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema građaninu prekoračili ovlašćenja, zbog čega je došlo do povrede prava.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.