Iz lokalne uprave Bijelog Polja nisu upoznati sa radovima na probijanju seoskog puta u mjestu Tešanj, MZ „Kovren“

    7 dana pre 279 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Iako su iz NVU „Breznica“ – Pljevlja preko web portala više puta obavještavali crnogorsku javnost o radovima na probijanju puta u mjestu Tešanj,MZ Kovren koja pripada opštini Bijelo Polje, prilikom kojih je djelimično ugroženo korito Ćehotine i korišćen privremeni kamenolom od strane izvođača radova, nadležni iz opštine Bijelo Polje o tome ne znaju ništa.

Redakcija portala „PV Informer“ je kontaktirala nadležne iz Sekretarijata za Stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Bijelo Polje, od kojih je dobijena informacija da je lokalna uprava raspisala tender za izvođenje radova na području MZ „Kovren“, odabrala za izvođenje radova jednu podgoričku firmu, koja nije još počela sa izvođenjem radova na tom području.

Na pitanje redakcije ko onda još od kraja avgusta radi na probijanju puta na ovom području i krši propise oko zaštite rijeke Ćehotine, odgovoreno je da im to nije poznato i da se vjerovatno radi o nekom privatnom investitoru.

Redakcija portala je kontaktirala i nadležnje iz opštinske inspekcije za puteve Bijelo Polje, koji su naveli da je put Tešanj – Satka upisan kod opštine ali dio puta koji se račva na ovom dijelu putnog pravca nije upisan kod opštine Bijelo Polje i vjerovatno se put radi preko privatnih posjeda. Iako niko iz opštinske inspekcije Bijelo Polje nije uzeo za shodno da izađe na lice mjesta, nadležnost se prebacuje na republičku ekološku inspekciju i republičkog inspektora za vode.

Redakcija portala je kontaktirala republičkog inspektora za vode Dragana Šekularca, koji je za portal „PV Informer“ izjavio da je po prijavi za devastaciju dijela rijeke Ćehotine prilikom probijanja dijela puta izlazio na teren,sačinio zapisnik i donio rješenje kojim je naložio izvođaču radova da sanira uočeni odron sa nasipa puta u izgradnji u korito rijeke i otkloni još neke nedostatke .Što se tiče izgradnje samog puta i privremenog kamenoloma iz kojeg izvođač radova koristi kamen za nasipanje puta to ne spada u njegovu nadležnost, već u nadležnost rudarske inspekcije.

Rijeka Ćehotina u gornjem toku u mjestu Tešanj, presušila je, a njeno, inače plitko korito, zasipa se iskopom materijala koji nastaje probijanjem puta ka selu, upozorava Milorad Mitrović iz NVO Breznica, iz Pljevalja. Po prijavi ove ekološke organizacije iz Pljevalja na lice mjesta je i izlazio republički inspektor za vode Crne Gore.

U međuvremenu na osnovu fotografija koje je redakcija portala dobila od nvu „Breznica“ sa graničnog prelaza Dobrakovo prema Srbiji, dio mehanizacije za mljevenje kamena je za vikend napustio Crnu Goru.

Ono što je veoma čudno je da niko od nadležnih iz lokalne uprave Bijelo Polje, a koje smo kontaktirali, ništa nije znao o navedenim radovima u ovoj bjelopoljskoj mjesnoj zajednici koji traju dvadesetak dana, kao ni ko je investitor, izvođač radova i da li se radovi izvode nelegalno na javnoj površini opštine Bijelo Polje, već u razgovoru sa urednikom redakcije saopštavaju da pretpostavljaju da se možda put radi u dijelu privatnih posjeda mještana i o njihovom trošku.Takođe je nepoznanica i proizvodnja kamenog asortimanja za nasipanje puta i da li je država izdala koncesiju za privremeni kamenolom ili se i on nalazi na privatnom posjedu.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26093 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11625 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10791 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10153 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9347 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8847 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: