Iz Rudnika uglja nema isporuke uglja za pljevaljske penzionere, jer iz Fonda PIO nema garancije za naplatu potraživanja

    9 meseci pre 1269 pregleda Izvor: PV Informer

Redakcija portala je dobila informaciju iz pljevaljske podružnice penzionera da su rukovodstvu Rudnika uglja AD Pljevlja uputili zahtjev još početkom februara o zaključivanju ugovora o isporuci uglja do pet tona za pljevaljske penzonere na odloženo plaćanje.

Smatrali su da bi u van sezoni bez stvaranja gužvi mogao da se isporuči dobar dio uglja za potrebe penzionera, a to bi odgovaralo i Rudniku uglja da ima kontinuitet isporuke uglja u van sezoni. Odgovora iz Rudnika uglja u podružnicu pljevaljskih penzionera još nema.

Redakcija portala je iz pravne službe Rudnika uglja dobila informaciju da su ranijih godina sa Fondom PIO sklapali ugovore o isporuci uglja na kredit, jer je u ugovoru postojao član po kome je u slučaju da se od nekog penzionera ne može naplatiti potraživanje za isporučeni ugalj ,za naplatu duga garantovao Fond PIO.

Ove godine u dostavljenom zahtjevu Fonda PIO te odrednice u ugovoru o garanciji nema i iz tog razloga Rudnik uglja nije zaključio ugovor o isporuci uglja za penzionere kreditiranjem na 5 rata.

Cijena uglja u van sezoni za građane Pljevalja je znatno povoljnija i iznosi za komadni ugalj 69.34 eura sa porezom i besplatnim prevozom do 5 km na teritoriji grada. Tona komadnog uglja trenutno u veleprodaji je znatno veća i iznosi 87.49 eura.

Da li će Fond Pio u međuvremenu dostaviti potrebnu garanciju za isporuku uglja kreditiranjem, ostaje da vidimo u narednom periodu.