Iz saveza sindikata apeluju: Pomoći zdravstvenim radnicima koji su zaraženi kovidom

    2 sedmice pre 236 pregleda Izvor: kolektiv.me

Iz Saveza sindikata Crne Gore danas su apelovali na Ministarstvo zdravlja da pomogne zdravstvenim radnicima koji su inficirani kovidom.

Kako kažu, svjedoci smo da posljednjih mjeseci, a posebno zadnja dva sve više oboljelih je i među zdravstvenim radnicima.

“Naša angažovanost na radnim mjestima je neophodna, mi to radimo svojski, hrabro i ne bježeći od svih zadataka koje nam se daju. Međutim veliki broj zaposlnih se zadnje vrijeme inficira kovid – 19 virusom i mora u samoizolaciju zajedno sa svojim porodicama. Apelujemo na Ministarstvo zdravlja da sve uposlene u sistemu zdravstva prepozna i da na bilo koji način iz budžeta pomogne ljudima koji su ovaj period imali oboljenje od kovid infekcije ne razdvajujući nikog jer smo svi u sistemu značajna karika”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, svaka pomoć u novčanom iznosu od Ministarstva zdravlja značila bi u ovom trenutku od nekog ko misli na svoje zaposlene.

“Nadamo se da će iznaći bilo kakava sredstva da pomognu ljudima koji su bili ili su u ovom trenutku inficirani i naravno vratili se poslije infekcije na svoja radna mjesta. I zdravstveni radnici kao i svi građani Crne Gore žive od ličnog dohodka. Naravno, mi smo spremni da kao država i kao zdravstveni sistem reagujemo na najbolji mogući način kao što se to i dešava. Ljekarska komora je za oboljele ljekare koji su na uvid dali dokumentaciju da su imali virus pomogala u iznosu od nekoliko stotina eura, ali samo ljekarima”, kaže se u saopštenju.

Oni ističu da su zdravstveni radnici bez izuzetka uvijek tu da pomognu sistemu.

“Radimo odgovorno, teško je naravno, ali ne možemo izbjeći da se infekcija ne dogodi. Sindikat zdravstva bi pomogao na način što bi obavijestio zaposlene da u pisanoj formi ili u vidu dokumentacije o preležanoj kovid infekciji dostavi i na taj način bi Ministarstvu zdravlja pomogli da se detektuju zdravstveni radnici kojim treba pomoći”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6966 pregleda