Iz SNP-a tvrde da nisu odgovorni za ishod izbora članova Sudskog savjeta

    4 dana pre 72 pregleda Izvor: dnevno.me

Socijalistička narodna partija (SNP) oglasila se povodom kritika na njihov račun zbog toga što je izabran samo jedan od četiri kandidata za članove Sudskog savjeta. Bogdan Božović iz SNP-a poručuje da ta stranka nije odgovorna za takav ishod izbora članova Sudskog savjeta.

„Tačno je da smo najavili da ćemo i u drugom krugu podržati sva četiri kandidata za članove sudskog savjeta i da sve vrijeme tvrdimo da je za izbor kandidata neophodan kompromis između političkih subjekata kako bi se došlo do neophodnog broja poslanika koji bi podržali predloge. Poslanici SNP-a su na posljednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a“, rekao je Božović.

Naovodi kako je „Dragan Šoć zaslužio podršku za izbor u članstvo Sudskog savjeta“.

„Zato čudi izostanak podrške od strane onih od kojih se očekivala. Svojim znanjem i iskustvom gospodin Šoć bi bez dileme mogao da odgovori izazovima koje podrazumijeva obavljanje te funkcije. Dakle, da je bilo do nas, na posljednjoj sjednici Skupštine bila bi izabrana tri kandidata, što bi predstavljalo dobru osnovu za dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda“, rekao je Božović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: