Izabrano novo rukovodstvo GP URA

    2 meseca pre 311 pregleda Izvor: vijesti.me

Glavni odbor GP URA izabrao je na jučerašnoj sjednici izabrao je Anu Novaković Đurović za političku direktoricu, za generalnog sekretara izabran je Mileta Radovanić a za izvršnog direktora Zoran Mikić.

Kako su saopštili iz ovog Pokreta , šef medijskog tima je Bojan Jevrić a za koordinatorku Političkog savjeta izabrana je Maja Kostić Mandić.

foto: GP URA

Rukovodstvo partije izabrano je u narednom četvorogodišnjem mandatu nakon III Kongresa održanog 4. jula na kojem su izbrani predsjednik i potpredsjednici.

„URA nakon Kongresa pokazuje da kadrovski jača i da u svoje redove okuplja najbolje kadrove uz konstantan priliv novog članstva i simpatizera, ocijenjeno je iz ove partije“, kazali su iz Medijskog tima.

Ističu da je Novaković-Đurović svoj profesionalni angažman godinama unazad vezala za NVO sektor, gdje je i postala poznata široj javnosti, a kroz ovaj vid profesionalnog angažmana aktivno se bavila pregovaračkim procesom Crne Gore u EU i to naročito u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i ostvarivanju temeljnih prava.

Glavni odbor za generalnog sekretara izabrao je Miletu Radovanića, za izvršnog direktora Zorana Mikića, za šefa Medijskog tima Bojana Jevrića i za koordinatorku Političkog savjeta Maju Kostić-Mandić, stoji u saopštenju.

„Mileta Radovanić je diplomirani politikolog, od 2011. radio je u NVO sektoru a potom u vrijeme vlade izbornog povjerenja bio i pomoćnik direktora Uprave carina. Od 2017. profesionalno je vezan za Građanski pokret URA, gdje je jedan i od osnivača. Zoran Mikić je svoj profesionalni angažman nakon završenih studija istorije započeo kao osnivač i prvi predjsednik NVO „Udruženje studenata i mladih istraživača istorije – CLIO“. Nakon toga stručno se usavršavao na Istorijskom institutu Crne Gore da bi od 2015. godine aktivno učestvovao u formiranju i etabliranju Građanskog pokreta URA“, kazali su.

Kako navode, istu funkciju u URI obavljao je i u prethodnom mandatu. Bojan Jevrić je diplomirani profesor crnogorskog jezika i južnoslovenskih književnosti i svoj profesionalni angažman obavljao je kratko u NVO, zatim u prosvjeti, medijima i na kraju u Građanskom pokretu URA.

„I u prethodnom mandatu obavljao je funkciju šefa Medijskog tima. Maja Kostić-Mandić univerzitetska je profesorica sa Pravnog fakulteta u Podgorici i cijeli svoj profesionalni angažman vezala je za naučni rad iz oblasti prava. Usavršavala se na najprestižnijim međunarodnim univerzitetima, autorka je ili koautorka više monografija, udžbenika i priručnika u zemlji i inostranstvu“, navode iz GP URA.

Na sjednici je razmatrana i aktuelna politička situacija i konstatovano da Crna Gora može bolje da funkcioniše kroz predan rad Vlade na zdravstvenoj zaštiti, ekonomskoj stabilnosti i borbi protiv korupcije i kriminala.

„Solana je vraćena u državno vlasništvo i time preko 250 miliona eura u državni budžet. Poslije 30 godina beskompromisno se krenulo u obračun sa švercom cigareta i zadat je oštar udarac tim kriminalnim aktivnostima“, poručeno je sa sjednice.

Na sjednici je istaknuto i zadovoljstvo zbog sjajne turističke sezone koja premašuje i najoptimističnije prognoze i iskazana želja da se epidemija koronavirusa uspije kontrolisati kako bi krajnji rezultati bili na radost svih dobronamjernih građana.

„Preduslov za ostvarenje mnogih kompleksnih radnji u državi koje bi označile početak konačne distribucije pravde jeste izbor Tužilačkog savjeta a onda i formiranje kompetentnog, profesionalnog i nezavisnog tužilaštva. Dobra stvar je da su svi politički subjekti iz vladajuće većine toga svjesni u ovom momentu“, zaključak je diskusije.

Najnovije vijesti

Zvezda čeka Bragu, Vest Hem u Zagrebu

16. septembra 2021. 12:17

Otišao je veliki Dušan Duda Ivković

16. septembra 2021. 10:09

Prognoza vremena – 16. septembar

15. septembra 2021. 22:21

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 25872 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11609 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10674 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10044 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9215 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8725 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8550 pregleda
%d bloggers like this: