Izradnja auto-puta ne čeka povratak kineskih radnika

  • 1 mjesec pre
  • 114 pregleda
  • Izvor: rtcg.me

Na izgradnju auto-puta Bar-Boljare ne bi trebalo da utiče to što je za sada odgođen povratak u kineskih ranika u Crnu Goru, očekuju u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Načelnik Direkcije za održavanje i bezbjednost puteva, Miroslav Mašić, kazao je da dgovor predviđa da postoji više mogućnosti da se obezbijede radnici – ne samo iz Kine, već iz Crne Gore, regiona ili drugih djelova svijeta.

“Sada očekujemo da se oko 400 njih vrati i da preduzmemo sve moguće mjere kako bi prevazišli ovaj problem. U stalnom smo kontaktu sa Institutom za javno zdravlje (IJZ) i Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, tako da će se tu donositi adekvatne odluke”, kaže glavni inženjer projekta izgradnje autoputa kompanije CRBC Vlatko Ćipranić.

Prema njegovim riječima, odlukom kineskih vlasti je do 19. februara zabranjeno građanima kineske provincije Hubei da napuste zemlju. Nakon tog datuma, dodaje, kada bude izvjesno što će biti sa tom zabranom, donijeće se odluka kako prevazići problem sa radnicima.

Prema podacima CRBC, trenutno na izgradnji autoputa radi ukupno oko 1.000 radnika, od toga 379 kineskih državljana, a ostalo su domaći radnici, zaposlenici podizvođača.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.