Izrečeno kazni u iznosu od 514.930 eura

    1 sedmica pre 190 pregleda Izvor: PV Informer
Foto: Ilustracija

Kao što je i prethodno najavljeno iz Uprave za inspekcijske poslove, pojačan inspekcijski nadzor u šest primorskih opština počeo je 1. jula. Preko 70 inspektora iz inspekcije rada, tržišne, turističke i zdravstveno-sanitarne inspekcije konstantno je na terenu i tako će biti do kraja avgusta, poručuju iz UIP.


Nakon presjeka koji ne napravljen nakon prvih sedam dana, iz UIP su saopštili da je ukupno izvršeno 865 inspekcijskih nadzora i izdato prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 514. 930,00 eura.

-Ukupno je zatvoreno 19 objekata od čega dva objekta zbog neprijavljene trgovine a ostalih 17 zbog rada nedeljom. Podnijeto je i pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.
Najčešće nepravilnosti ticale su se rada bez ugovora o radu i prijave na obavezno socijalno osiguranje, rada stranaca bez dozvole za privremeni boravak i rad, neposjedovanja sanitarne knjižice, neizdavanje fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima, istekle kategorizacije ugostiteljskih objekata, neposjedovanja odobrenja za rad, nepoštovanja Zakona o žigu, i tako dalje, navode iz UIP.

Oni su još jednom apelovali na sve privredne subjekte da se pridržavaju zakonskih propisa koji su na snazi. 

– Tokom vikenda dok traje pojačan inspekcijski nadzor kao i u prazničnim danima pred nama biće organizovana dežurstva službenika Uprave za inspekcijske poslove, stoga još jednom pozivamo sve građane da prijave nepravilnosti pozivom na besplatni call centar 080/555-555 ili slanjem mail-a na mail adresu [email protected], saopštoli su iz UIP.