Jaka Mećava na Žabljaku, putari neprekidno na terenu

    1 godina pre 395 pregleda Izvor: RTCG

Drugi dan na Žabljaku traje jaka mećava. Od juće u gradu je palo novih 25 centimetara snijega. Meteorolozi su jutros u Žabljaku izmjerili 99 centimetara snijega, a jaka mećava stvorila je smetove od po nekoliko metara visine.

Vijavica smanjuje vidljivost, pa je saobraćaj otežan na svim putevima u opštini. Ipak, prilazni putevi i prema Pljevljima i prema Šavniku su prohodni uz neprekidno dežurstvo putara.

foto: Facebook – Durmitorci

Nevrijeme je pokvarilo planove brojnim ljubiteljima zimskih sportova, koji su za vikend doputovali u Žabljak. Skijalište Savin kuk je otvoreno za goste. Staze se uređuju, liftovi rade, dok žičara zbog jakog vjetra danas nije u funkciji, kaže direktor skijališta Marinko Purić.

„Za ovaj prvi vikend februara možemo da kažemo da smo zadovoljni posjetom, mada su vremenske prilike doprinijele da posjeta bude manja od očekivane, ali zadovoljni smo naravno. Mi radimo normalno, mećava nam naravno pravi probleme u smislu vidljivosti, ali sve je u redu, staze se uređuju redovno“, kazao je Purić.

Sva durmitorska sela su zavijana, a snabdijevanje strujom i na gradskom i na seoskom području opštine Žabljak je redovno.