Janjušević zatražio razrješenje sa pozicije predsjednika OD Rudnika uglja

    10 meseci pre 2567 pregleda Izvor: Pljevaljske novine

Imajući u vidu izuzetno komplikovanu situaciju u Rudniku uglja, učestale inspekcijske nadzore kao i generalno napetu atmosferu koja se iz naše kompanije prenosi na cijeli grad i koja usporava važne procese, zahtijevam od Skupštine akcionara zakazivanje hitne sjednice u cilju deblokade funkcionisanja kompanije, saopštio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, Dušan Janjušević.

Ističe da pred Rudnikom uglja u narednom periodu stoje brojni izazovi.

“Izmještanje drobiličnog postrojenja, izmještanje korita rijeke Ćehotine, kapitalni remont i ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja, samo su neki od kapitalnih projekata koji ne smiju biti usporeni. Najvažniji proces, koji bi u ovom trenutku potencijalno mogao izazvati usporavanje navedenih projekata, svakako je i izbor Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja.
Shodno tome, želim dati puni doprinos razrešenju izuzetno komplikovane situacije i pokazati da lični i politički interesi ne smiju biti iznad interesa zaposlenih, kompanije, energetskog sektora i same države Crne Gore”, naveo je Janjušević, prenose PV novine.

Procesi u Rudniku, naglašava on, zahtijevaju posvećen rad, profesionalizam i prije svega dobru namjeru kako bi energetski sektor funkcionisao na najbolji mogući način i u interesu svih građana Crne Gore.

“U tom smislu prevazilaženje VD stanja i izbora novog rukovodstva Rudnika uglja, trenutno je prioritetan proces i shodno tome, zahtijevam od vlasnika kapitala da me u što kraćem roku razriješi sa pozicije Predsjednika odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja”, poručio je Janjušević.