Janović sugeriše da se i prekinuti šampionati nastave

  • 1 mjesec pre
  • 128 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Poslije skoro dva mjeseca, crnogorski sportisti će improvizovane treninge, uglavnom u svojim domovima, zamijeniti onim što najviše vole – radom u dvoranama, teretanama, stadionima.

Nacionalno koordinaciono tijelo za sprječavanje širenja zaraznih bolesti odlučilo je da sportisti mogu početi da treniraju od šestog maja.

Kako je saopštio ministar Nikola Janović povratak sporta odvijaće se kroz tri faze.

U prvoj fazi može da se trenira isključivo individualno, bez kontakta sportista.

Grupni treninzi moći će da se koriste od 18. maja. Kako je ministar saopštio već prvog juna biće dozvoljen i nastavak takmičenja, ali bez prisustva publike.

Ipak moraće se strogo poštovati uputstva koja će od sjutra biti dostupna na sajtovima nadležnih institucija.

Nikola Janović potvrdio je da će klubovi dobiti finansijsku pomoć od nacionalnih saveza, koji zbog novonastale situacije, neće morati da 1.juna ministarstvu proslijede polugodišnje finansijske izvještaje.

Bivši kapiten vaterpolo reprezentacije smatra da bi i Savezi, koji su odlučili da prekinu sezone, treba da preispitaju taj stav, ali da se neće miješati u njihove odluke.

Nekoliko nacionalnih saveza u kolektivnim sportovima već je prekinulo šampionate.

Na današnjoj pres konferenciji u IJZ ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da bi prvog juna mogla da se nastave sportska takmičenja.

Zbog toga smatra da bi i savezi koji su prekinuli takmičenja mogli ipak da razmisle da se ipak odigraju šampionati.

“Odluka o prekidu je u nadležnosti saveza. Ako me pitate za moj stav onda bih sugerisao da razmotre odluku o prekidu šampionata i da vide može li se takmičenje nastaviti ako epidemiološko stanje to dozvoli”, kazao je Janović.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.