Ječmenica: Kako su Lekić, njegov rođak i Petrochenko „znaveno“ poslovali

    2 meseca pre 1261 pregleda Izvor: pvnovine.com

Foto: Pixabay –

Da bi neko „glumio generala posle bitke“ morao bi najprije učestvovati u bitki za ugalj, što nije se desilo u ovom slučaju. Glavni akter ove bitke je upravo bivše ( a i sadašnje rukovodstvo AD Rudnika uglja), kao i srodnici istih, a raspodjela činova i komandne odgovornosti među vama za vrijeme bitke i posle bitke je isključivo Vaša stvar, pri tom morate imati u vidu i činjenicu da vas ima i školovanih za oficirske činove, a pri samom su vrhu u hijerarhiji.
Pri raspodjeli komandne odgovornosti svakako mogu i moraju biti korisni i odgovori na sledeća pitanja:
– Da li ste prilikom zaključivanja ugovora sa Olexandrom Petrchenkom (DOO Energy Industrial holding Pljevlja – EIH Pljevlja) provjerili sledeće: da je imenovano lice godinu dana ranije osnovalo firmu ALWIR DOO Mojkovac koja je imala negativne bilanse u poslovanju, a isto lice je registrovalo novu firmu EIH Pljevlja u neposrednom komšiluku izvršnog direktora AD Rudnik uglja Pljevlja, na adresi koja pripada rođaku i komšiji Izvršnog direktora


– Da li je Rudnik uglja provjerio bonitet i poslovnu istoriju vlasnika EIH Pljevlja, Olexandra Petrochenka koji je predstavljen kao uspiješan biznismen iz Češke Republike, iako je njegova firma iz Češke BROLEKSPET Trade Iz Lobodica ušla u stečaj 29.05.2020.godine?
Koji su motivi da se ovom privrednom subjektu odobri izuzetak za povlačenje proizvoda rudnika – uglja bez uplate avansa za robu?
– Da li je slučajno što je ovaj „biznismen“ ušao u poslovnu saradnju sa državnim firmama AD Rudnik uglja Pljevlja i AD Castello Pljevlja kojima u tom momentu upravlja bračni par Lekić?


-Da li je na adaptaciji zakupljene hale učestvovala građevinska grupa AD Rudnika uglja i da li su ti radovi fakturisani i kome?Da li je isporuka uglja za firmu EIH Pljevlja započela nakon što je „biznismenova“ žena – ukrainka Tetiana Petrochenko osnovala u Beogradu firmu DOO „Tatius Balkan“ sa istim onim komšijom i rođakom izvršnog direktora na čijoj je adresi Olexadar prijavio firmu EIH Pljevlja dana 20.10.2022.godine?
-Da li je Rudnik uglja AD Pljevlja, za manje od 24 časa, 21.10.2022.godine u Pljevljima zaključio ugovor o isporuci 1.200.000 tona uglja (svih sortimenata) firmi DOO „Tatius Balkan“ Novi Beograd?


-Da li je iko na Rudniku provjerio osnovni kapital ove firme stare 1 dan, koji u momentu zaključenja iznosi 200,00 dinara, a zaključuje sa Rudnikom uglja posao vrijedan najmanje 62.000.000 € ?
Da li Rudnik uglja AD Pljevlja ima podatke ko su kupci uglja od Tatius Balkan DOO na području regiona?


-Da li postoji i ugovor zaključen sa pravnim, odnosno fizičkim licem koje je povezano sa visokim državnim funkcionerom u Crnoj Gori za prodaju 200.000 tona uglja, čija je vrijednost 8.200.000,00 eura, a u pitanju je takođe novoosnovana firma sa malim osnivačkim ulogom?


Odgovori na ova pitanja, daće kristalno jasnu sliku ko je za vrijeme bitke za ugalj imao ulogu generala, a ko je bio oficir nižeg ranga prilikom ugovaranja milionskih poslova kompanije AD Rudnik uglja Pljevlja.
Takođe, ironični pokušaj obesmišljavanja priče kačenjem iste mačku o rep, te na taj način suštinsko nipodaštavanje pravnog poretka države Crne Gore, u krajnjem će dovesti do stavljanja soli na tej rep, svima onima koji su kao članovi grupe bili uključeni u odgovore na gore postavljena pitanja.