JEDINI JE SMIO DA IZAĐE NA CRTU GIŠKI: O tuči u Podgorici priča se i danas, a pojavila se i fotka posle OKRŠAJA

    1 mesec pre 944 pregleda Izvor: mondo.me

Legendarna tuča Đorđa Božovića Giške i Dragana Joksovića Jokse 1991. godine, koju stanovnici Podgorice, tadašnjeg Titograda, pamte kao „boj kod park-šume“, i dalje se prepričava, a objavljena je i fotografija nastala nakon ovog čuvenog okršaja.

Jokso je bio visok preko dva metra i težak više od 120 kilograma i kao takav – poznat kao jedini čovjek koji je smio da stane Giški na crtu. Njihovu čuvenu ferku u naselju Zlatica gledali su, između ostalih, Brano Mićunović, Arkan i Gidra.

Borba Giške i Jokse trajala je sat vremena i završena je neriješenim rezultatom, nakon čega su jedan drugom pružili ruku i, kako se priča, izljubili se kao braća.

Postoji i verzija priče da su njih dvojica, onako umorni nakon tuče, sjeli i pričali o životu u svijetu kriminala, njegovim izazovima i opasnostima.

Nakon što su uvidjeli da im je mnogo toga zajedničko i da se suočavaju sa istim problemima, jedan od njih je ustao i rekao: „Ispričasmo se kao braća“. Od tada, Giška i Jokso su uspostavili odnos pun međusobnog poštovanja.

Sada se na Fejsbuk stranici „Legende devedesetih“ pojavila fotografija u boji Giške i Jokse nakon čuvenog obračuna. Na slici se vidi da obojica imaju masnice i podlive na licu.

Navodno postoji snimak tuče koji se nalazio kod Ratka Đokića, Joksovog prijatelja iz švedskog podzemlja koji je ubijen 2003. u Stokholmu. Svi se pitaju gdje je taj legendarni video, ali još ga niko nije objavio.

„Volio sam da se bijem, ali te tuče su bile dio našeg srpskog folklora, kao što su šajkača ili seljačka narodna nošnja. To je ta naša primitivnost. Morao sam uvijek da budem jači od neprijatelja“, rekao je jednom prilikom Giška, da bi se ubrzo nakon toga dogodila tuča u kojoj nije bilo onako kako je navikao. Naišao je na Joksu Diva.

Plaćeni ubica i narkoman, mladi Finac, ubio je Joksa s leđa 1998. dok je čekao u redu na hipodromu da uplati opkladu. Potom je bacio pištolj i tražio od policije da ga uhapse. Razlog je bio jasan, suparničke bande nisu imale drugi način da se suprotstave moćnom klanu.

Đorđe Božović Giška ubijen je 15. septembra 1991. u Lici na početku građanskog rata u Hrvatskoj na dužnosti komandanta Srpske garde.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: