Jedinstveni sindikat zaposlenih u Pošti: Naredni štrajk 2. oktobra, poslodavac se neodgovorno odnio prema zahtjevu za povećanje zarada

    10 meseci pre 284 pregleda Izvor: cdm.me

Jedinstveni sindikat zaposlenih u Pošti Crne Gore, koji zahtijevaju da im se povećaju plate, saopštio je danas da će nastaviti sa štrajkom kao i da će sledeći biti organizovan 2. oktobra. Oni su do odlučili nakon što im je iz Pošte Crne Gore rečeno da se ne mogu izjasniti o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja”.

Danas su bili organizovani pregovori predstavnika Štrajkačkog odbora i Pošte Crne Gore, o ispostavljenom štrajkačkom zahtjevu za povećanje zarada zaposlenima u iznosu od 30 odsto.

“Predstavnici Štrajkačkog odbora Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti Crne Gore, danas su, na poziv Poslodavca, učestvovali u pregovorima o ispostavljenom štrajkačkom zahtjevu za povećanje zarada zaposlenima u iznosu od 30 odsto. Sa strane Poslodavca, pregovorima su prisustvovali izvršni direktor, predsjednik i članovi Borda direktora, direktorica svih regionalnih centara i direktor Regionalnog centra Podgorica, kao i predstavnici drugog sindikata”, naveli su u saopštenju.

Nakon tri sata pregovora, ističu iz Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti, poslodavac je, kako su naveli, saopštio da se ne može izjasniti o povećanju zarada do sačinjavanja devetomjesečnog bilansa poslovanja. Zbog toga, poručuju u saopštenju, nastaviće sa štrajkačkim aktivnostima, uz najavu da će se sledeći štrajk organizovati 2. oktobra.  započetim štrajkačkim aktivnostima i

I pored svih argumenta iznijetih od strane predstavnika Štrajkačkog odbora, nakon tročasovnih pregovora, Poslodavac je ostao dosljedan ranije iznijetom stavu da ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja. Imajući u vidu da se Poslodavac krajnje neodgovorno odnio prema utemeljienom i na argumentima zasnovanom štrajkačkom zahtjevu, nakon izjašnjenja zaposlenih koji su pristupili Štrajku, Štrajkački odbor je donio odluku da nastavi sa započetim štrajkačkim aktivnostima i realizacijom Štrajka zakazanog za 02.10.2023. godine, o čemu će i Poslodavac biti obaviješten”, zaključuju u saopštenju.