Jeste li znali da je Harison Ford sedamdesetih godina snimao film na Đurđevića Tari?

  • 8 mjeseci pre
  • 510 pregleda

Proslavljeni američki glumac Harison Ford je sedamdesetih godina prošlog vijeka snimao kadrove ratnog filma “Sila sa Navarona” i to na Đurđevića Tari i brani na Pivi.

Tako je ovaj holivudski bard, pije nego što je postao prepoznatljiv kao Indijana Džons, najavio veliku holivudsku karijeru “vojevanjem rame uz rame sa partizanima i to u našoj Crnoj Gori”.

Ford u filmu tumači američkog poručnika Majka Barnzbija koji smišlja ozbiljan plan za udar na naciste na jugoslovenskoj teritoriji.

Ovo manje poznato ostvarenje iz filmografije velikog glumca zapravo je nastavak čuvenog ratnog blokbastera “Topovi sa Navarona” (1961), čiju je režiju potpisao Gaj Hamilton,poznat po filmovima o Džejmsu Bondu.

Zbog snimanja ovog filma Crnom Gorom su te 1978. godine prošetali i Robert Šo, Barbara Bah, Karl Veders, poznat po ulozi Apolo Krida u “Rokiju”, i Franko Nero, koji je tumačio njemačkog špijuna “ubačenog” u jugoslovenske partizanske redove.

S obzirom na to da je jedan od glavnih zadataka jedinice bio rušenje strateški važnog mosta u Jugoslaviji, većina akcionih scena snimana je na mostu na Đurđevića Tari i brani Mratinje na Pivi.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.