Joanikije: Poštovati mjere, divim se ljekarima što se bore za svakog oboljelog

    2 meseca pre 329 pregleda Izvor: cdm.me

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas građanje da poštuju epidemiološke mjere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, i upozorio da epidemije sve više zabrinjava čovječanstvo.

“Širenje epidemije koronavirusa covid-19, sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore. Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima”, saopštio je danas Joanikije koji je i sam preležao koronu.

Divimo se ljekarima i medicinskom osoblju, naglašava on, koji se već mjesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog oboljelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje.

“Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga. Sa molitvom Bogu da svim oboljelima daruje iscjeljenje, ljekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig ljekara uskoro pobijediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu. Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku ljekarima, a zdrave zaštiti od novih obolijevanja”, poručio je Joanikije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13607 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7217 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6774 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6549 pregleda
%d bloggers like this: